Μεσσηνία: Το χρονικό της επίθεσης στη 49χρονη με υδροχλωρικό οξύ – Καλά σχεδιασμένες οι κινήσεις του δράστη

0

Προσεχτικά σχεδιασμένη φέρεται να είχε την επίθεση με υδροχλωρικό οξύ στην 49χρονη πρώην σύζυγό του και μητέρα των 4 παιδιών τους, τα ξημερώματα της Τετάρτης στο καθαριστήριο όπου αυτή δούλευε στην Ανάληψη, ο 50χρονος καθ’ ομολογία δράστης.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο δράστης είχε σχεδιάσει με κάθε λεπτομέρεια τις κινήσεις του, γι’ αυτό και η δικογραφία που σχηματίστηκε από την Ασφάλεια Καλαμάτας σε βάρος του είναι για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενώ αργότερα μέσα στην ημέρα θα οδηγηθεί στην εισαγγελέα και την ανακρίτρια και αναμένεται να πάρει προθεσμία για να απολογηθεί τις επόμενες μέρες.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 50χρονος αυτοκινητιστής και το θύμα είχαν επανασυνδεθεί και συζούσαν από τον περασμένο Απρίλιο. Όταν λοιπόν αυτή ξύπνησε για να ετοιμαστεί, δεν παραξενεύτηκε που αυτός είχε ήδη φύγει από το σπίτι, γιατί γνώριζε ότι αυτή τη μέρα θα έφευγε με τη νταλίκα για τη Γερμανία, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα eleftheriaonline.gr.
Ο δράστης, που φέρεται να είχε μελετήσει προσεχτικά το σχέδιό του, ήξερε πως την Τετάρτη η γυναίκα θα πήγαινε από τις 4-4.30 το πρωί στη δουλειά της, για να ετοιμάσουν με το αφεντικό της μια παραγγελία. Κι επειδή θα έπαιρνε αυτή το αυτοκίνητο, αυτός είχε φροντίσει να νοικιάσει το όχημα με το οποίο μετέβη από την Καλαμάτα στην Ανάληψη και μετά να φύγει για τη Γερμανία. Επίσης, τις προηγούμενες μέρες είχε προμηθευτεί ένα τετράλιτρο μπιτόνι με υδροχλωρικό οξύ από κατάστημα στην Καλαμάτα.
Ο δράστης ήξερε ακόμα και πού βάζουν το κλειδί ανάγκης για να ξεκλειδώσει την εξωτερική καγκελόπορτα, να μπει στο χώρο και να περιμένει την πρώην σύζυγό του κρυμμένος και με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του σε μια γωνία, καθώς γνώριζε πως αφού άνοιγε θα πήγαινε στο σημείο για να ανάψει τα μπόιλερ. Έτσι την αιφνιδίασε, και με ένα πανί ποτισμένο σε υδροχλωρικό οξύ προσπάθησε αρχικά να της κλείσει το στόμα και τη μύτη.
Η γυναίκα αντιστάθηκε σθεναρά και αυτός της πέταξε στο πρόσωπο το υδροχλωρικό οξύ και εξαφανίστηκε. Το ασθενοφόρο και την Αστυνομία κάλεσε ο εργοδότης της 49χρονης, η οποία διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση στο μάτι, ενώ κινδυνεύει να χάσει την όρασή της εξαιτίας του σοβαρού χημικού εγκαύματος που υπέστη.

Ζούσαν μαζί χωρίς να έχουν σχέση
Ο δράστης της επίθεσης είναι ο δεύτερος σύζυγος της 49χρονης παθούσας και μητέρας 6 ενήλικων παιδιών. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι με το δράστη χώρισαν με διαζύγιο από το 2015, αλλά επανασυνδέθηκαν τον περασμένο Απρίλιο και αυτή μετακόμισε στο σπίτι του, στην Καλαμάτα.
Μαζί έχουν 4 παιδιά, με το μικρότερο να είναι 18 χρονών. Ωστόσο, φέρονται να μην είχαν ερωτική σχέση μεταξύ τους, αλλά -σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- το θύμα της επίθεσης συνδεόταν ερωτικά με άλλον άντρα, κάτι, που φαίνεται να μην μπορούσε να δεχτεί ο 50χρονος, ο οποίος φέρεται ότι είχε εμμονή μαζί της.
Μάλιστα, της είχε πάρει δαχτυλίδι και της είχε ζητήσει να παντρευτούν, ωστόσο, το θύμα τον απέρριπτε. Μια ερμηνεία άλλωστε για την πράξη του πρώην συζύγου της, που η ίδια φέρεται να έδωσε στην κατάθεσή της στις διωκτικές αρχές, είναι πως επεδίωκε να την καταστήσει έρμαιό του, ώστε να είναι τελείως ανήμπορη και να εξαρτάται από αυτόν, για να την έχει μόνο δική του.

Την επισκέφτηκε στο νοσοκομείο
Ο καθ’ ομολογία δράστης της επίθεσης, ο οποίος μαθαίνουμε ότι είπε στους αστυνομικούς πως μετάνιωσε για την πράξη του και ό,τι έκανε, το έκανε θολωμένος, μετά από τηλεφώνημα της μιας από τις κόρες τους, η οποία χωρίς να γνωρίζει ότι ο πατέρας της είναι ο δράστης τον πήρε προκειμένου να τον ενημερώσει για την επίθεση στη μητέρα της, επισκέφτηκε στο νοσοκομείο την πρώην σύζυγό του.

Νωρίτερα, από ένα τυχαίο γεγονός, ο εργοδότης του είχε ακυρώσει το ταξίδι στη Γερμανία. Στο νοσοκομείο, λοιπόν, οι αστυνομικοί βρήκαν και προσήγαγαν τον 50χρονο στην Ασφάλεια, όπου αρχικά φέρεται να αρνιόταν ότι διέπραξε την επίθεση σε βάρος της 49χρονης. Μόνο, πολύ αργότερα και αφού οι αστυνομικοί τού παρουσίασαν ένα προς ένα τα στοιχεία που είχαν προκύψει σε βάρος του, ομολόγησε ότι αυτός είναι ο δράστης περιγράφοντας με κάθε λεπτομέρεια πώς σχεδίασε και εκτέλεσε την πράξη του.
Φέρεται ακόμα να είπε πως πέρα από την ερωτική αντιζηλία για τον άλλον άντρα, ένιωθε θιγμένος που το θύμα τον απομυζούσε οικονομικά, ενώ παράλληλα τον απέρριπτε ως σύντροφο.

Share.

Comments are closed.