Δήμος Βριλησσίων: Οι κοινωνικές υπηρεσίες έδωσαν τέλος στο μαρτύριο μιας 94χρονης που έπασχε από άνοια και ζούσε το δικό της μαρτύριο

0

Με αφορμή την περίπτωση μιας 94 γυναίκας με άνοια, η οποία αντιμετωπίστηκε από τις υπηρεσίες του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης του Δήμου Βριλησσίων (ΟΚΑΠΔΒ), ο Δήμος καλεί όποιον γνωρίζει περιπτώσεις πολιτών που βρίσκονται σε ανάλογη κατάσταση να επικοινωνεί άμεσα με τις σχετικές δημοτικές υπηρεσίες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου
«
Μετά από ενημέρωση συνδημότη που έφτασε στα γραφεία του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης και στην υπηρεσία Β.σ.Σ, αναλάβαμε την μέριμνα της 94χρονης γηραιάς γυναίκας, η οποία εδώ και 6 μήνες ήδη είχε πολλά προβλήματα επικοινωνίας, πλην όμως επέμενε στην προσπάθειά της να διατηρηθεί ανεξάρτητη, παρά τη συνεχόμενη επιδείνωση της υγείας της και την προσπάθειά μας να την στηρίξουμε.
΄Ολο αυτό το διάστημα δόθηκε ένας τιτάνιος αγώνας για την ηλικιωμένη γυναίκα τόσο των γειτόνων της όσο και της κοινωνικής υπηρεσίας του δήμου και του Βοήθεια στο Σπίτι και τελούσε υπό τη φροντίδα των νοσηλευτριών, κοινωνικών λειτουργών ενώ, όσες φορές μας επέτρεπε, υποστηριζόταν από τα συσσίτια του ΟΚΠΑΔΒ.
Το τελευταίο διάστημα η κατάσταση είχε γίνει αφόρητη για την ίδια, δεν είχε επαφή με το περιβάλλον λόγω της εκφυλιστικής ασθένειάς της (άνοια), οπότε και άμεσα κινήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία και μέσω εισαγγελικής παρέμβασης η ηλικιωμένη Βριλησσιώτισσα, που ζούσε κάτω από απάνθρωπες συνθήκες πλέον, επέστρεψε στην οικογένειά της μετά από την επίμονη αναζήτησή μας εξ αρχής και την νομική εντέλει επικοινωνία μας.
Ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης απευθύνει έκκληση σε όποιον γνωρίζει ανάλογο περιστατικό να επικοινωνήσει μαζί μας, ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε αντίστοιχα.
Υπενθυμίζεται ότι στα Δημοτικά Ιατρεία λειτουργεί το Κέντρο Άνοιας με Ιατρείο μνήμης, ομάδες νοητικής ενδυνάμωσης, ψυχιατρική και νευρολογική υποστήριξη, ψυχολογικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες και παρέχει υπηρεσίες ιατρικές που απευθύνονται σε όλους τους κατοίκους και δημότες του Δήμου Βριλησσίων

Έχουν τη δυνατότητα να εξετάζονται όσοι παρουσιάζουν νοσήματα που σχετίζονται με το γήρας (π.χ. νόσος Alzheimer πρώιμης έναρξης).
Υπενθυμίζεται δε ότι παρέχεται και Ηλεκτρονική συνταγογράφηση για τους ασθενείς που εξετάζονται.
Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και κατόπιν ραντεβού.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-61.35.611, 210-8045564 και μέσω e-mail: ky@vrilissia.gr
»

Share.

Comments are closed.