Παραιτήθηκε ο διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων λόγω λαθών στο χειρισμό της υπόθεσης υποκλοπών

0

Λίγο μετά την παραίτηση του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη ακολούθησε μια ακόμη παραίτηση: του Διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Παναγιώτη Κοντολέων.
Η παραίτηση του κ. Κοντολέων έρχεται «κατόπιν λανθασμένων ενεργειών που διαπιστώθηκαν στη διαδικασία των νόμιμων επισυνδέσεων» όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Νέος Διοικητής της ΕΥΠ αναλαμβάνει ο έως σήμερα Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης.
Ο Παναγιώτης Κοντολέων φέρεται να μην είχε ενημερώσει επαρκώς το Μαξίμου για την υπόθεση των υποκλοπών. Η παραίτησή του, δε, έρχεται μόλις μερικές μέρες μετά την ενημέρωση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για το θέμα της απόπειρας παρακολούθησης του κινητού του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη. 

Η ανακοίνωση του Γραφείου του Πρωθυπουργού για την παραίτηση του διοικητή της ΕΥΠ
«Ο Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Παναγιώτης Κοντολέων, υπέβαλε την παραίτησή του στον Πρωθυπουργό, κατόπιν λανθασμένων ενεργειών που διαπιστώθηκαν στη διαδικασία των νόμιμων επισυνδέσεων. Η παραίτηση έγινε αποδεκτή. Νέος Διοικητής της ΕΥΠ αναλαμβάνει ο έως σήμερα Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης. Ο κ. Δεμίρης θα ενημερώσει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας μετά την επανεκκίνηση των εργασιών της Βουλής».

Share.

Comments are closed.