Μάνος Κρανίδης – «ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ 2023» : Πιστεύουμε ακράδαντα στα Ομόφωνα Ψηφίσματα ως εργαλεία ουσίας και στις θεσμικές διαδικασίες του Δ. Σ.

0

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου, της προηγούμενης Τετάρτης, εισήχθη έκτακτα και εκτός ημερησίας διάταξης ένα ψήφισμα για την πυρκαγιά της Πεντέλης, που κατατέθηκε 8 λεπτά πριν την έναρξη της συνεδρίασης, ενώ επίσης μετά επιχειρήθηκε να ενταχθεί ένα δεύτερο ψήφισμα για τις νέα νομοθετική διάταξη για τα Δημοτικά Συμβούλια περίπου 1,5 ώρα μετά την έναρξη της συνεδρίασης! Τελικά μετά από έντονη διαμαρτυρία και επιχειρηματολογία του Μάνου Κρανίδη, εκ μέρους της δημοτικής παράταξης «ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ 2023», και την ορθή εποικοδομητική παρέμβαση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Λαδόπουλου το 2ο ψήφισμα απεσύρθη για μελλοντική επεξεργασία και ουσιαστική συζήτηση σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.
«Η δημοτική μας παράταξη είναι κάθετα απέναντι σε τέτοιες πρακτικές ψηφισμάτων εκτός θεσμικής διαδικασίας. Πιστεύουμε ότι τα ψηφίσματα του δημοτικού συμβουλίου είναι ισχυρά όταν ψηφίζονται ομόφωνα ή με μεγάλη πλειοψηφία, με επαρκή χρόνο επεξεργασίας από τις παρατάξεις και αναφέρονται σε σημαντικά θέματα κυρίως δημοτικού χαρακτήρα.
Ειδικά το ψήφισμα για την πυρκαγιά της Πεντέλης παραβιάζει ανοικτές θύρες και ήρθε, εντελώς απαράδεκτα, την στιγμή της μεγάλης μάχης των υπηρεσιών με συνεχή μέτωπα πυρκαγιών σε όλη την χώρα! Τα θέματα αντιπυρικής προστασίας είναι κορυφαία για την πολιτική προστασία και έχουν αναδειχθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο πολλές φορές. Μια ομόφωνη και επεξεργασμένη παρέμβαση του Δημοτικού Συμβουλίου έχει νόημα και θα έχει αποτέλεσμα, ειδικά για τα γνωστά διαχρονικά θέματα δράσεων πρόληψης και ενίσχυσης προσωπικού των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας
.» αναφέρει η ανακοίνωση της παράταξης «ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ 2023».

Συνεχίζοντας αναφέρει: «Το Δημοτικό Συμβούλιο έχει θεσμικές διαδικασίες που πρέπει να τηρούνται και προκαλεί εντύπωση η σπουδή του Δημάρχου να αποδεχθεί ελαφρά τη καρδία την εισήγηση και 2ου ψηφίσματος για την νέα νομοθετική διάταξης για λειτουργία Δημοτικών Συμβουλίων αντί να επιτρέψει την ορθή συζήτηση και επεξεργασία μια ομόφωνης παρέμβασης.

Η δημοτική μας παράταξη πιστεύει ακράδαντα στις θεσμικές διαδικασίες του Δημοτικού Συμβουλίου και παγίως εκφράζει τη θέση της ότι τα ψηφίσματα πρέπει να είναι εργαλεία ουσίας και όχι προχειρογραμμένα κείμενα, με άκρατη κομματική λογική ή απλά για το τοπικό πολιτικό θεαθήναι.
Με βάση την φιλοσοφία αυτή, η Δημοτική μας παράταξη παρεμβαίνει σταθερά σε όλα τα δημοτικά συμβούλια σε πολλά και κρίσιμα ζητήματα του Δήμου μας, λαμβάνοντας τις αποφάσεις μας με γνώμονα το συμφέρον των συμπολιτών και της πόλης μας.
Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο θέσαμε ενδεικτικά τα ακόλουθα:

  1. Την ενίσχυση των εναλλακτικών ρευμάτων ανακύκλωσης στηρίζοντας το νέο ρεύμα ανακύκλωσης ειδών ένδυσης και ρουχισμού.
  2. Την ανάδειξη του μεγάλου ζητήματος της γραφειοκρατίας στις προμήθειες των Δήμων και του Χαλανδρίου που δεν επιτρέπει την έγκαιρη προμήθεια του κρίσιμου γάλατος στους εργαζομένους και αυτό είναι που πρέπει να αναδειχθεί με ομόφωνα ψήφισμα του Δημοτικού Συμβούλιου προς την ΚΕΔΕ και τα αρμόδια Υπουργεία. Συνεπώς, η μετατροπή του γάλατος σε παροχή σε χρήμα είναι επιβεβλημένη αλλά όχι η επιθυμητή λύση.
  3. Την επίσπευση της συζήτησης και απόφασης για δέσμευση, βάσει των πραγματικών οικονομικών δυνατοτήτων του Δήμου, των ακινήτων που θα καλύψουν την πραγματικές ανάγκες του Δήμου για κοινωφελής χώρους και όχι την αέναη δέσμευση των περιουσιών των πολιτών. Η απαλλοτρίωση δύο σημαντικών χώρων στη Ρεματιά Χαλανδρίου είναι θετική αλλά απαιτείται ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός.

Οι παρεμβάσεις της δημοτικής μας ομάδας είναι πυκνές και με εμπεριστατωμένα επιχειρήματα σε κάθε δημοτικό συμβούλιο. Πιστεύουμε ότι το Χαλάνδρι και οι πολίτες του αξίζουν και μπορούν καλύτερα. Προτείνουμε την μοναδική αξιόπιστη εναλλακτική δημοτική πρόταση διοίκησης με νέα  νοοτροπία, συσπείρωση ευρύτερων δυνάμεων, μελετημένες προτάσεις και αποτελεσματικότητα.
Εκ μέρους της δημοτικής μας παράταξης ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ 2023,
Μάνος Κρανίδης
Δημοτικός Σύμβουλος-Επικεφαλής-Υποψήφιος Δήμαρχος»

Share.

Comments are closed.