Μεσσηνία: Πυρκαγιά στο Ακριτοχώρι – Εκκενώνεται η Χρυσοκελλαριά [Βίντεο]

0

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά στο Ακριτοχώρι του Δήμου Πύλου – Νέστορος. Η πυρκαγιά ξέσπασε στη 1:45 σήμερα το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση. Στην περιοχή επιχειρούσαν αρχικά πυροσβεστικές δυνάμεις αποτελούμενες από 60 πυροσβέστες με 14 οχήματα και 5 πεζοπόρα τμήματα. Από αέρος συνέδράμαν δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.
Τα μέτωπα της φωτιάς, φαίνεται πως ήταν δύο. Η πυρκαγιά είναι γειτονική με την περιοχή που είχε καεί πέρυσι, όπως διακρίνονται από το δορυφόρο, τα καμένα σε Βασιλίτσι Κορώνης και Λιβαδάκια.
Εκκενώνεται η Χρυσοκελλαριά
Τελικά φαίνεται ότι η κατάσταση που επικρατεί στη Μεσσηνία, λόγω της φωτιάς που ξέσπασε στο Ακριτοχώρι αργά το μεσημέρι του Σαββάτου, είναι πολύ δύσκολη. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στη Χρυσοκελλαριά έχει δοθεί εντολή από τις αρμόδιες Αρχές για εκκένωση του χωριού, καθώς η πυρκαγιά καίει σε δύσβατη περιοχή με το μεγαλύτερο μέτωπό της να απειλεί το χωριό.
Τώρα έχουν ενισχυθεί κι άλλο οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και συνολικά επιχειρούν 115 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 20 οχήματα με τη συνδρομή και υδροφόρων των ΟΤΑ, 4 Α/Φ και 2 Ε/Π .

Δείτε βίντεο του BEST TV με την πυρκαγιά και την εκκένωση της Χρυσοκελλαριάς

Share.

Comments are closed.