Ο Νταβούτογλου στη Θράκη: Ανακάλυψε «απογόνους του Πορθητή» σε Ξάνθη και Κομοτηνή

0

Ταξίδι αστραπή σε Ξάνθη και Κομοτηνή, με αφορμή τον θάνατο του ψευτομουφτή Αχμέτ Μετέ πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου.
Σύμφωνα με το xanthinea.gr, ο Νταβούτογλου επισκέφθηκε τον τάφο του ψευτομουφτή και προσευχήθηκε για τον “καλό του φίλο”, όπως έγραψε στα social media, ενώ δεν παρέλειψε να τον αποκαλέσει “μουφτή” – παρά το γεγονός πως στην Ξάνθη υπάρχει άλλος, νόμιμος, μουφτής – και να σπεύσει να μιλήσει για «έναν άνθρωπο που αφιέρωσε τη ζωή του στους Τούρκους της Δυτικής Θράκης».
Το εντυπωσιακό είναι ότι ο Νταβούτογλου «είδε» Απόγονους του Πορθητή στη Θράκη  και αυτό δείχνει ότι παρ’ ότι τα… «έσπασε» με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας δεν έχει σταματήσει να κριτικάρει τον πρόεδρο της Τουρκίας, όμως σχετικά με τον αναθεωρητισμό δεν αλλάζουν και πολλά. Και από την Ξάνθη και την Κομοτηνή δεν σταμάτησε να μιλά για «Δυτική Θράκη».
«Έχει ιδιαίτερο μέρος στις καρδιές μας. Παρόλο που υπάρχουν σύνορα ανάμεσά μας, οι καρδιές μας είναι ένα», έγραψε ο ίδιος.


Κατά την ολιγόωρη επίσκεψή του σε Ξάνθη και Κομοτηνή, ο Αχμέτ Νταβούτογλου συναντήθηκε με μέλη της μειονότητας και επισκέφτηκε τους τάφους του Αχμέτ Σαδίκ και του ψευτομουφτή που έφυγε από τη ζωή πριν από μερικές μέρες, του Αχμέτ Μέτε.


Ο Αχμέτ Νταβούτογλου, σε αυτό το ταξίδι – αστραπή στη χώρα μας, συνοδευόταν από τον βουλευτή Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Χουσείν Ζεϊμπέκ.

Share.

Comments are closed.