Συνετρίβη αεροσκάφος Antonov στην Καβάλα με 8 επιβαίνοντες -Μετέφερε 12 τόνους επικίνδυνου φορτίου

0

Αεροσκάφος κάργκο, Antonov 12 κατά πληροφορίες, το οποίο μετέφερε επικίνδυνο φορτίο κατέπεσε έξω από την Καβάλα. Το An-12 κατά τις ως τώρα πληροφορίες ήταν ουκρανικό και εκτελούσε δρομολόγιο από τη Σερβία προς την Ιορδανία.


Σύμφωνα με πληροφορίες η ενημέρωση που δόθηκε από το αεροδρόμιο αναχώρησης είναι ότι επέβαιναν 8 άτομα μέλη πληρώματος και μετέφεραν 12 τόνους επικίνδυνο φορτίο (dangerous goods) χωρίς να το προσδιορίζουν επακριβώς. Επικίνδυνο φορτίο σημαίνει ότι μπορεί να μετέφερε από μπαταρίες ως πυρομαχικά. Ο όρος αυτό σημαίνει σύμφωνα με τον Παντελή Φραγκούλη πιλότο και εμπειρογνώνονα αεροπορικών ατυχημάτων που μίλησε στην ΕΡΤ ότι το φορτίο μπορεί να προκαλέσει φωτιά ή έκρηξη.
Πηγές προσκείμενες στην Πυροσβεστική ανέφεραν ότι το αεροσκάφος μετέφερε «επικίνδυνα» υλικά. Την άμεση απόσυρση όσων βρίσκονται κοντά στην αγροτική περιοχή του Παλαιοχωρίου, όπου κατέπεσε το αεροσκάφος, ζήτησε το αρχηγείο της Πυροσβεστικής, όπως δήλωσε ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Καβάλας, Σταύρος Κιβράκης.
Σύμφωνα με τον κ. Κιβράκη, έχει δοθεί εντολή για άμεση απομάκρυνση όλων των δυνάμεων που περιφρουρούν την περιοχή καθώς δεν είναι γνωστή η τοξικότητα του φορτίου που κουβαλούσε το αεροσκάφος, ενώ στο σημείο του δυστυχήματος αναμένεται κλιμάκιο πυροτεχνουργών για να ελέγξει την επικινδυνότητα του φορτίου και να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.
Από την πτώση του αεροσκάφους προκλήθηκε και διακοπή ρεύματος στην περιοχή καθώς το αεροσκάφος κατά την πτώση του έκοψε και καλώδια υψηλής τάσης.
Πηγές προσκείμενες στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) αναφέρουν ότι ο πιλότος του Αntonov An-12 το οποίο κατέπεσε στην περιοχή της Καβάλας ενημέρωσε στις 23:47 πως το αεροσκάφος είχε υποστεί βλάβη κινητήρα και ζήτησε άδεια έκτακτης προσγείωσης, αλλά δεν πρόλαβε να φθάσει σε αεροδρόμιο, καθώς εκδηλώθηκε φωτιά στον ένα κινητήρα εν πτήσει και το αεροπλάνο κατέπεσε φλεγόμενο.

Δείτε το συγκλονιστικό  βίντεο που καταγράφει την πτώση του αεροσκάφους

Share.

Comments are closed.