Πάτρα: Κατεπείγουσα έρευνα διέταξε ο Πλεύρης για το θάνατο 49χρονου που «έδιωξαν» από το νοσοκομείο – Παρέμβαση εισαγγελέα ζητά η ΠΟΕΔΗΝ

0

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης αφού έλαβε από το νοσοκομείο της Πάτρας «Άγιος Ανδρέας» το αποτέλεσμα της έρευνας για τον θάνατο του 49χρονου Θεόδωρου Νεμουτιάνου, ζήτησε να διενεργηθεί κατεπείγουσα έρευνα για το περιστατικό αυτό προκειμένου να διερευνηθεί τι έγινε και να αποδοθούν άμεσα ευθύνες.
Συγκεκριμένα πρόκειται για τον άνδρα ο οποίος, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, υπέστη έμφραγμα και μετέβη στο νοσοκομείο του «Αγίου Ανδρέα» στην Πάτρα. Οι συγγενείς του θανόντος υποστηρίζουν ότι το νοσοκομείο δεν εφημέρευε και το προσωπικό τού ζήτησε να μεταβεί στο Νοσοκομείου του Ρίο με αποτέλεσμα λίγα λεπτά αργότερα, ο 49χρονος να πεθάνει στο αυτοκίνητο του συγγενούς του.
Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζονται συγγενείς του 49χρονου, ο άτυχος άνδρας έφτασε με συμπτώματα οξέως εμφράγματος στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» των Πατρών, ενημερώνοντας την νοσηλεύτρια των ΤΕΠ, για πόνους στην πλάτη. Όπως λένε οι συγγενείς του, αυτή τον ενημέρωσε ότι το νοσοκομείο δεν εφημερεύει και του σύστησε να μεταβεί στο Νοσοκομείου του Ρίο που εφημέρευε.
Ο 49χρονος άνδρας αισθάνθηκε να επιδεινώνεται η κατάσταση του και έξω από το Νοσοκομείο κάλεσε συγγενικό του πρόσωπο, το οποίο έφτασε και τον παρέλαβε για να πάνε στο Νοσοκομείο του Ρίου. Όμως, μερικές εκατοντάδες μέτρα από το Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», ο 49χρονος πέθανε στο κάθισμα του συνοδηγού. Όταν ο συγγενής του έφτασε στο Νοσοκομείο του Ρίου, ήταν πλέον αργά.
Σύμφωνα με το tempo24.news η απώλεια του 49χρονου είναι η δεύτερη που «μετρά» η οικογένεια καθώς πριν από λίγους μήνες από τη ζωή έφυγε η αδελφή του, η 44χρονη Ελπινίκη Νεμουτιάνου, νοσηλευόμενη με κορωνοϊό.

Εισαγγελική έρευνα ζητά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος για τον θάνατο άνδρα στη Πάτρα.
Με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος, τονίζει ότι «Τα Νοσοκομεία εφημερεύουν – δεν εφημερεύουν οφείλουν να εξετάζουν τα έκτακτα περιστατικά που προσέρχονται.» και ζητά «παράλληλα με τη σωστή ΕΔΕ που διέταξε ο Υπουργός Υγείας να διεξαχθεί επείγουσα εισαγγελική έρευνα για να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες στο νοσοκομείο και τον ιδιώτη γιατρό εφ’ όσον εξέτασε τον ασθενή το πρωί»

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Γιαννάκου
«Τα Νοσοκομεία εφημερεύουν – δεν εφημερεύουν οφείλουν να εξετάζουν τα έκτακτα περιστατικά που προσέρχονται. Δεν είναι τράπεζες. Εξετάζουν ακόμη και σε ημέρα μη εφημερίας, όχι μόνο με βάσει την κείμενη νομοθεσία, αλλά και από νοσηλευτική δεοντολογία. Εξ άλλου ελάχιστα περιστατικά προσέρχονται σε μη εφημερεύοντα νοσοκομεία.
Γι’ αυτό και το Νοσοκομείο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ τα μεσάνυκτα της Τετάρτης προς Πέμπτη παρ’ ότι δεν εφημέρευε είχε καλύψει τα επείγοντα με Νοσηλεύτρια.
12:15 τα μεσάνυκτα έφθασε άνδρας οδηγώντας το αυτοκίνητό του στη πύλη του Νοσοκομείου. Είπε στους θυρωρούς ότι πονάει. Ορθά οι θυρωροί τον οδήγησαν στα Επείγοντα. Η Νοσηλεύτρια βάρδιας από μαρτυρίες συναδέλφων ρώτησε τον ασθενή για τη κατάσταση του. Ο ασθενής της είπε ότι πονάει στη πλάτη του και ότι πάσχει συχνά από ψύξεις λόγω δουλειάς. Το πρωί της είπε πονούσε και πήγε σε ιδιώτη γιατρό ο οποίος διέγνωσε ψύξη και του χορήγησε φάρμακα. Παρά ταύτα συνέχιζε να πονάει. Γι’ αυτό και ήρθε μεσάνυκτα στο νοσοκομείο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ. Η νοσηλεύτρια τον παρέπεμψε στο εφημερεύον νοσοκομείο του ΠΠΝΡΙΟΥ
Δεν προκύπτει από πουθενά ότι κάλεσε γιατρό για να τον εξετάσει.
Ο ασθενής κατέρρευσε λίγο μετά έξω από το νοσοκομείο.
Ο ασθενής έπρεπε να εξετασθεί από γιατρό και να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Μπορεί να είχε σωθεί. Επίσης θα ήταν διαφορετική η εξέλιξη της υγείας εάν είχε γίνει σωστή διάγνωση από τον ιδιώτη γιατρό το πρωί, πολλές ώρες πριν. Εάν πράγματι είχε επισκεφθεί ιδιώτη γιατρό όπως είπε στη Νοσηλεύτρια
Γι αυτό παράλληλα με τη σωστή ΕΔΕ που διέταξε ο Υπουργός Υγείας να διεξαχθεί επείγουσα εισαγγελική έρευνα για να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες στο νοσοκομείο και τον ιδιώτη γιατρό εφ’ όσον εξέτασε τον ασθενή το πρωί.
Χάθηκε άνθρωπος που θα μπορούσε να ζει. Να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν.
Μιχ. Γιαννάκος – ΠΟΕΔΗΝ
»

Share.

Comments are closed.