Γκραν πρι Formula 1 Αυστρίας: Νίκη θρίλερ του Leclerc, δεύερος έχασε ο Vesrtappen και πάλι στο βάθρο ο Hamilton [Βίντεο]

0

Επεισοδιακό το Γκραν πρι Formula 1 σήμερα στην Αυστρία με τον Charles Leclerc να προσπερνά τρεις φορές, σαν σταματημένο τον Max Verstappen, τον Carlos Sainz να εγκαταλείπει και τον Lewis Hamilton να ανεβαίνει τελικά στο βάθρο. 


Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο Verstappen εκκίνησε από την pole position και στον 12ο γύρο έχασε την πρωτοπορία του αγώνα από τον Leclerc. Σκηνικό που επαναλήφθηκε τρεις φορές συνολικά, άλλες δυο φορές μετά τα δυο pit stops.


Στον αγώνα ο Max Verstappen δεν είχε ρυθμό και διαμαρτυρόταν για την πρόσφυση, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι οι δυο Ferrari σήμερα έμοιαζαν άπιαστες. Και θα πέρναγε τον Verstappen και ο Carlos Sainz αν το η Ferrari του δεν τυλιγόταν στις φλόγες.
Μα και η άλλη η νικήτρια Ferrari  του καρδιοχτύπησε όλους όταν στους τελευταίους γύρους ο Leclerc κινδύνεψε να χάσει την πρωτοπορία του αγώνα, ακόμη και να καταστραφεί εντελώς ο αγώνας του όταν ξαφνικά άρχισε να αντιμετωπίζει πρόβλημα με το πεντάλ του γκαζιού. Ο χρόνος κύλησε πραγματικά δραματικά για όλους στη Ferrari και τους οπαδούς τους φυσικά που δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που έβλεπαν. Η ομάδα έδωσε οδηγίες στον ταραγμένο Leclerc και προσπάθησε να τον καθησυχάσει, το γεγονός ότι ήταν ελάχιστοι οι γύροι που απέμεναν λειτούργησε υπέρ τους και ο Leclerc πήρε τη νίκη στην έδρα της Red Bull.
Όπως είπαμε και πιο πάνω ενώ όλα έδειχναν ότι οι δυο Ferrari πήγαιναν για το 1-2 ακριβώς τη στιγμή που ο Sainz θα προσπερνούσε τον Verstappen άρχισε να χάνει ρυθμό και γρήγορα έγινε αντιληπτό ότι αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Δευτερόλεπτα αργότερα η Ferrari του τυλιγόταν στις φλόγες, με τον ίδιο να την αφήνει στην… ανηφόρα και να αδυνατεί να βγει, ζητώντας τη βοήθεια των εποπτών για να πηδήξει έξω από το φλεγόμενο μονοθέσιο το οποίο εντωμεταξύ… τσούλαγε τον κατήφορο.


Κατά τα λοιπά στην εκκίνηση καταστράφηκε ο αγώνας του Sergio Perez ο οποίος είχε επαφή με τον George Russell. Ο Μεξικανός έπεσε τελευταίος, το μονοθέσιο ωστόσο είχε προβλήματα και λίγο αργότερα εγκατέλειψε. 
Πάντως ο George Russell παρότι είχε ποινή πέντε δευτερολέπτων και έπεσε αρκετά πίσω κατάφερε να τερματίσει τέταρτος.

Η πρώτη δεκάδα του αγώνα

Share.

Comments are closed.