Ο Ερντογάν μας προτρέπει να καταψηφίσουμε την κυβέρνηση – «Παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας, στηρίζει Τσίπρα», λέει η κυβέρνηση

0

Ξέφυγε εντελώς  ο Ερντογάν που, εκτός από τις απειλές, τώρα μας λέει και ποιον να μην ψηφίσουμε στις εκλογές.
«Αντί να λύσουν τις μεταξύ μας διαφορές με διάλογο και διαπραγμάτευση, κρύβονται κάτω από τις φούστες άλλων. Συνιστούμε στην ελληνική κυβέρνηση, που προσπαθεί να γίνει νταής, να πάρει ένα μάθημα τόσο από τις εξελίξεις στην περιοχή μας όσο και από τα γεγονότα που συνέβησαν πριν από έναν αιώνα».
Αυτή είναι η νέα πρόκληση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν , ο οποίος τον τελευταίο καιρό επιδίδεται σε μία ιδιαίτερα επιθετική ρητορική εναντίον της Ελλάδας, φτάνοντας ακόμη και στο σημείο να παρεμβαίνει στα εσωτερικά ζητήματα της χώρας, ενόψει εκλογών.
Μιλώντας στο Ινστιτούτο Πολέμου του Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας, ο Τούρκος πρόεδρος, σημείωσε πως κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι η Άγκυρα θα προστατεύσει τα χερσαία, θαλάσσια και εναέρια σύνορά της προς τη Δύση.
«Σε όσους μας επιτίθενται συνέχεια στον εναέριο χώρο μας, δίνουμε το απαραίτητο μάθημα εκεί που πρέπει κυρίως με την πολεμική μας αεροπορία και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε» είπε χαρακτηριστικά.
Διεμήνυσε δε πως η Τουρκία δεν θα κάνει την παραμικρή παραχώρηση στα «δικαιώματά» της στο Αιγαίο και «χρησιμοποιώντας στο έπακρο τις ευκαιρίες που μας δίνονται από τις διεθνείς συμφωνίες».
Η επίθεση Ερντογάν κατά της κυβέρνησης συνεχίστηκε, στέλνοντας μάλιστα και «μήνυμα» στον ελληνικό λαό που θα προσφύγει στις κάλπες.
«Είναι μια πραγματικότητα ότι ο γείτονας μας στο Αιγαίο πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά δεν βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο μαζί μας. Γι αυτό στους στρατηγικούς υπολογισμούς της Τουρκίας έχει την θέση που του αναλογεί. Ελπίζω ότι ο ελληνικός λαός θα δώσει το μήνυμα και το μάθημα μέσω της δημοκρατικής οδού, στους κυβερνώντες του που τρέχουν πίσω από περιπέτειες οι οποίες θα φέρουν ένα καταστροφικό τέλος για τον ελληνικό λαό» δήλωσε.

Η απάντηση της Αθήνας
«Η συνεχής ισχυροποίηση της Ελλάδας -στρατιωτικά, διπλωματικά και οικονομικά- στεναχωρεί τον κ. Ερντογάν και τον οδηγεί σε δηλώσεις που υπερβαίνουν τα εσκαμμένα» ανέφερε σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολιάζοντας την τοποθέτηση του προέδρου της Τουρκίας.
Ο Γιάννης Οικονόμου τόνισε ότι «οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν την ιστορική παιδεία και τον πατριωτισμό που επιβάλλεται ώστε να κρατούν ερμητικά κλειστά τα αυτιά τους στις παραινέσεις όσων επιβουλεύονται την Πατρίδα τους» και κατέληξε:
«Είναι προφανέστατο ότι οι επιτυχίες του πρωθυπουργού και η ενδυνάμωση της Ελλάδας δεν αφήνουν τον κ. Ερντογάν να ησυχάσει. Αν και ο ίδιος θα προτιμούσε μια Ελλάδα αδύναμη, εμείς κάνουμε και θα κάνουμε ανυποχώρητα όσα προάγουν τα εθνικά μας δίκαια. Εξάλλου, ο πραγματικά ισχυρός δεν έχει ανάγκη να το διαλαλεί κάθε τρεις και λίγο».

Share.

Comments are closed.