Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου: Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2022

0

 «Πλούσιο» και εντυπωσιακό είναι το φετινό πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων που οργανώνει ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο και την Κοινωφελή Επιχείρηση με τίτλο «Καλοκαίρι 2022: Όλος ο Δήμος μια μεγάλη γιορτή & μια αγκαλιά πολιτισμού».
Για 2η συνεχή χρονιά οι μουσικές βραδιές θα ταξιδέψουν σε όλο το Δήμο μας σε μια προσπάθεια η μουσική και η χαρά να φθάσει σε όσο το δυνατό περισσότερες γειτονιές.
Δύο μεγάλες συναυλίες θα λάβουν χώρα στο Μεσολόγγι με αναγνωρισμένους καλλιτέχνες, την Ελεονώρα Ζουγανέλη στις 31 Ιουλίου 2022 και με τους Γιάννη Πλούταρχο & Γιώργο Κοκοσαίο στις 27 Αυγούστου 2022.
Τα «Νεώρια 2022» ένας θεσμός που ξεκίνησε πέρυσι, σε συνεργασία με την Εφορία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας, για να αναδείξει το αρχαιότερο καλά σωζόμενο ναυπηγείο στον αρχαιολογικό χώρο των Οινιαδών θα φιλοξενήσει φέτος την συναυλία του Γιώργου Θεοφάνους.
Ο Δήμος μας για την επέτειο των 200 ετών από την Μικρασιατική καταστροφή ετοίμασε και θα παρουσιάσει την θαυμάσια εκδήλωση μουσικής και θεάτρου  με τίτλο “Σμύρνη” ενώ στο λιμάνι του Μεσολογγίου η Φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου “Χρ. Καψάλης” θα παρουσιάσει μια υπέροχη συναυλία.
Με την Εφορία Αρχαιοτήτων Αι/νιας και Λευκάδας και με το Υπουργείο Πολιτισμού διοργανώνεται  συναυλία στον Αρχαιολογικό χώρο της Πλευρώνας με το συγκρότημα ‘’en cardia’’ .
Σε συνεργασία με την Περιφέρεια  στον ίδιο χώρο θα δοθεί συναυλία με τον Παντελή Θαλασσινό και οι νύχτες φεγγαριού στο Λιμάνι Μεσολογγίου, ανήμερα της Πανσελήνου, την 13η Ιουλίου.
Δυναμικό παρόν στις εκδηλώσεις του φετινού καλοκαιριού θα δώσουν επίσης η Ορχήστρα και χορωδία 120 μουσικών από το Μπέμλιγκεν της Γερμανίας στον αύλειο χώρο του Μουσείου Τρικούπη, η Συμφωνική Ορχήστρα της Λειψίας στο εμβληματικό Ξενοκράτειο Αρχαιολογικό Μουσείο και η Θεατρική παράσταση αρχαίου θεάτρου του Πανεπιστημίου του Kansas των ΗΠΑ στη Κατοχή .
Ο Δήμος μας και φέτος σε συνεργασία με το Ιστορικό Μουσείο «Διέξοδος» και το Ναυτικό Όμιλο Μεσολογγίου θα πραγματοποιήσουν τις καθιερωμένες και εμπλουτισμένες με  ιστιοπλοϊκή διαδρομή  στο νησί Κάλαμος, την 23η Ιουλίου 2022.
Το 2ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ του ΚΑΠΗ με 3ήμερες δράσεις στην αυλαία των εκδηλώσεων όπως και η πρωτότυπη «Θερινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργίας» που θα λάβει χώρα στη «Βάλβειο» Βιβλιοθήκη σε μια προσπάθεια να μυήσει το κοινό στη μαγεία της γνώσης που αναδιαμορφώνει και εξελίσσει το νου.
Το ταξίδι γεμάτο γεύσεις και μυρωδιές, με επίκεντρο τα τοπικά προϊόντα και τους ανθρώπους που επενδύουν στην ευλογημένη γη μας συνεχίζεται και φέτος και αναμένεται να είναι πιο συναρπαστικό.
Ετοιμάζουμε την 1η «γιορτή Οίνου» την οποία θα ακολουθήσουν κι άλλες εκδηλώσεις γευσιγνωσίας το πρόγραμμα των οποίων θα λάβει χώρα τον Σεπτέμβριο και φυσικά θα ακολουθήσουν οι σχετικές ανακοινώσεις.
Παράλληλα μια σειρά από πολυθεματικές εκδηλώσεις αναμένεται να συμπληρώσουν το καλοκαιρινό πρόγραμμα, όπως ο ποδηλατικός αγώνας mountain bike, το ιστιοπλοϊκό ράλι Ιονίου, ενώ από φέτος η δημοτική αρχή καθιερώνει τις «αναμνηστικές βραδιές» για τους αποφοίτους των Λυκείων του Δήμου Ι.Π Μεσολογγίου, ως ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης της προσπάθειας και του αγώνα των μαθητών για την κατάκτηση της γνώσης.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα δοθεί στη δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες .

Share.

Comments are closed.