Τομέας Παιδείας ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής: Προκλητική αδιαφορία ΥΠΑΙΘ για διευθυντές σχολείων και στελέχη εκπαίδευσης

0

«Προκλητική αδιαφορία» για τους διευθυντές των σχολείων και τα στελέχη εκπαίδευσης από το υπουργείο Παιδείας καταγγέλλει ο Τομέας Παιδείας του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.
Σύμφωνα με ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ «το 40% των θέσεων των Διευθυντών των σχολικών μονάδων είναι σε προσωρινή ετήσια αναπλήρωση», ενώ οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης, «με βάση τα σημερινά δεδομένα είναι δύσκολο να βρίσκονται στη θέση τους με την έναρξη των νέας σχολικής χρονιάς».
«Αντί λοιπόν η κ. Κεραμέως να ασχολείται με τις δημόσιες σχέσεις της και την προσωπική της προβολή, ας ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα της δημόσιας εκπαίδευσης, γιατί ο Σεπτέμβριος έρχεται και ο ελληνικός λαός: γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί δεν είναι διατεθειμένοι να βρεθούν μπροστά σε οργανωτικά προβλήματα δυσλειτουργίας των σχολείων» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ

«ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Στις 24 Ιουνίου 2022 το Υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιό του ανακοίνωσε τη διαδικασία για την αναπλήρωση των κενών θέσεων των Διευθυντών των Σχολικών μονάδων.
Υπενθυμίζουμε ότι η θητεία των Διευθυντών των Σχολικών μονάδων έχει λήξει εδώ και τρία χρόνια και πως αισίως θα διανύσουν την έκτη χρονιά παραμονής στη θέση τους. Διαπιστώνουμε ότι το 40% των θέσεων των Διευθυντών των σχολικών μονάδων είναι σε προσωρινή ετήσια αναπλήρωση.
Το προηγούμενο καλοκαίρι, με καθυστέρηση, η κυβέρνηση της Ν.Δ. ψήφισε νέο νόμο για τις επιλογές των στελεχών εκπαίδευσης. Ποια όμως είναι η εφαρμογή του νόμου εδώ και εννέα μήνες;
Ουσιαστικά καμία, αφού ξεκίνησαν οι διαδικασίες επιλογής των Διευθυντών Εκπαίδευσης πριν από μήνες και τα αποτελέσματα ακόμα δεν έχουν εκδοθεί, σπάζοντας κάθε χρονικό περιθώριο καθυστέρησης και δίνοντας ερείσματα για διασπορά φημών «μαγειρέματος»
Το ίδιο συμβαίνει και με τη διαδικασία επιλογής των Συμβούλων Εκπαίδευσης, που με βάση τα σημερινά δεδομένα είναι δύσκολο να βρίσκονται στη θέση τους με την έναρξη των νέας σχολικής χρονιάς. Ζουν και βασιλεύουν τα ανύπαρκτα ΠΕΣΚΕΣ, που τα κατήργησε με τον πρόσφατο νόμο και πιθανόν να συνεχίσουν και τη νέα σχολική χρονιά.
Είναι φανερή η ανικανότητα της ηγεσίας του Υπουργείου να υποστηρίξει τη Δημόσια Εκπαίδευση με την σωστή λειτουργία των υπηρεσιών Διοίκησης του Υπουργείου Παιδείας. Η σωστή διαχείριση του εκπαιδευτικού προσωπικού και η σωστή επίλυση εκπαιδευτικών θεμάτων προϋποθέτει την ύπαρξη και λειτουργία μιας αποτελεσματικής διοίκησης στη Δημόσια Εκπαίδευση.

Το ερώτημα είναι κρίσιμο και τίθεται από μόνο του. Αντί το Υπουργείο να λύνει τα προβλήματα της εκπαίδευσης, θα προκαλεί δικά του προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων;
Αντί λοιπόν η κ. Κεραμέως να ασχολείται με τις δημόσιες σχέσεις της και την προσωπική της προβολή, ας ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα της δημόσιας εκπαίδευσης, γιατί ο Σεπτέμβριος έρχεται και ο ελληνικός λαός: γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί δεν είναι διατεθειμένοι να βρεθούν μπροστά σε οργανωτικά προβλήματα δυσλειτουργίας των σχολείων. »

Share.

Comments are closed.