Γιώργος Τράγκας: Αποποιείται την κληρονομιά ο γιος του, Φρέντυ

0

Με ανακοίνωση του δικηγόρου του, ο Φρέντυ Τράγκας δηλώνει πως αποποιείται κάθε περιουσιακό στοιχείο που περιέρχεται σε αυτόν από τη διαθήκη του πατέρα του Γιώργου Τράγκα.
Ο γιός του Γιώργου Τράγκα αναφέρει επίσης ότι θέτει τον εαυτό του στην διάθεση των πάσης φύσεως ελεγκτικών αρχών, ενώ στην μνήμη του πατέρα του κατέθεσε ένα συμβολικό χρηματικό ποσόν υπέρ της Ελληνικής Εταιρείας Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παιδιών (ΕΛΕΠΑΠ).

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δικηγόρου του Φρέντυ Τράγκα
«Ο εντολέας μας κ. Ευθύμιος – Φρειδερίκος Τράγκας του Γεωργίου ανακοινώνει ότι δεν επιθυμεί την επαγωγή της κληρονομιαίας περιουσίας σε αυτόν και αποποιείται νομίμως κάθε περιουσιακό στοιχείο, που περιέρχεται σε αυτόν εκ της διαθήκης του εκλιπόντος αγαπημένου πατέρα του Γιώργου Τράγκα, είτε στην Ελλάδα είτε σε οποιοδήποτε άλλο κράτος. Η παντελής έλλειψη γνώσης και ανάμειξής του στον εν γένει επαγγελματικό βίο και δραστηριότητα του πατέρα του συνετέλεσε, μεταξύ άλλων, στη λήψη της οριστικής απόφασης περί αποποίησης της επαχθείσης κληρονομίας. Δηλώνει ότι θέτει εαυτόν στη διάθεση των πάσης φύσεως ελεγκτικών Αρχών. Στη μνήμη του πατέρα του ο εντολέας μας κατέθεσε χθες 6 Ιουνίου 2022, ένα συμβολικό χρηματικό ποσόν υπέρ της Ελληνικής Εταιρείας Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παιδιών (ΕΛΕΠΑΠ).
Αθήνα, την 7 Ιουνίου 2022
Ο πληρεξούσιος δικηγόρος
Θέμης Σοφός, Δ.Ν. – Δικηγόρος
Ι. ΣΟΦΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Kind regards,
Themistoklis Sofos, PhD
Attorneyatlaw»

Υπενθυμίζεται ότι Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες δέσμευσε τη μυθική περιουσία του Γιώργου Τράγκα
Η απόφαση αφορά στο σύνολο των περιουσιακών στοιχείων του δημοσιογράφου και αρχηγού πολιτικού κόμματος, Γιώργου Τράγκα, προκειμένου να γίνουν εξονυχιστικοί έλεγχοι για τον τρόπο απόκτησής της.

Μετά την ολοκλήρωση του σχετικού πορίσματος, άνω των 60 σελίδων, για τον τρόπο απόκτησης της επίμαχης περιουσίας στο εσωτερικό και το εξωτερικό και με διάταξη της Αρχής δεσμεύθηκε το σύνολο της περιουσίας και η εντολή διαβιβάστηκε στην Οικονομική Εισαγγελία για τα περαιτέρω.
Ως εκ τούτου, «παγώνουν» και οι ενέργειες κληρονόμησης αυτών των περιουσιακών στοιχείων από τους δικαιούχους.
Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία εάν κάποιος από τους κληρονόμους προχωρήσεις τη διαδικασία αποδοχής κληρονομίας, τότε οι κληρονόμοι θα κατηγορηθούν για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, το οποίο τιμωρείται ως κακούργημα.
Η περιουσία του Γιώργου Τράγκα, ο οποίος πέθανε πρόσφατα εξαιτίας επιπλοκών του Κορωναιού, αποτιμάται, σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου στα 100 εκατομμύρια ευρώ.
Περιλαμβάνει δώδεκα ακίνητα σε κάποια από τα πιο ακριβά σημεία του πλανήτη: Μονακό, Παρίσι και Νίκαια στη Γαλλία, Νέα Υόρκη, Μαϊάμι και Λας Βέγκας στις ΗΠΑ. Ακίνητα, φυσικά, είχε και στην Ελλάδα. Τη βίλα στην Εκάλη, στην οποία ζούσε με τη σύζυγό του, αλλά και στη Μύκονο και στην Κέρκυρα, σύμφωνα με όσα στοιχεία ήρθαν στη δημοσιότητα.

Share.

Comments are closed.