Hurriyet: Παραπονιέται ο Μητσοτάκης για τη «Γαλάζια Πατρίδα», όπου πάει… Έδειξε τον χάρτη και στον Σολτς.

0

Εκνευρισμός επικρατεί στην Τουρκία μετά τις πρόσφατες διπλωματικές κινήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε στον καγκελάριο της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, τον χάρτη της «Γαλάζιας Πατρίδας» της Τουρκίας, καταγγέλλοντας το μπαράζ προκλητικών ενεργειών εκ μέρους της Άγκυρας και τονίζοντας ότι η πολιτική «ίσων αποστάσεων» δεν μπορεί να συνεχιστεί όσο η Τουρκία εξακολουθεί να προβαίνει σε προκλήσεις, σε επίπεδο ρητορικής αλλά και στο πεδίο, με υπερπτήσεις και παραβιάσεις του εναέριου χώρου της Ελλάδας.
Το γεγονός αυτό δεν φαίνεται να είδε με καλό μάτι ο τουρκικός, καθώς, όπως γράφει η εφημερίδα «Hurriyet», ο Έλληνας πρωθυπουργός «όπου πάει, δείχνει τον χάρτη της Γαλάζιας Πατρίδας».
Σύμφωνα με το τουρκικό δημοσίευμα, ο Μητσοτάκης έχει πάντα μαζί του τον χάρτη και τον έδειξε τώρα στον Όλαφ Σολτς, αφού πρώτα είχε κάνει το ίδιο με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.


Το συγκεκριμένο δημοσίευμα της τούρκικης εφημερίδας «Hurriyet» στέκεται σε δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη από τις Βρυξέλλες, όπου ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην τουρκική προκλητικότητα και τόνισε ότι η Ελλάδα αποκρούει τις προκλήσεις με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο, επενδύοντας στις σχέσεις με ισχυρούς εταίρους αλλά και στη δική της αποτρεπτική δύναμη.
Το εν λόγο δημοσίευμα, προφανώς εκφράζοντας την τούρκικη ενόχληση, αναφέρεται και στις δηλώσεις του Εμανουέλ Μακρόν, με τις οποίες ο Γάλλος πρόεδρος εξέφρασε τη στήριξή του προς την Ελλάδα και καταδίκασε την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας των νησιών.

Share.

Comments are closed.