Έκθεση φωτογραφίας στη «Διέξοδο» στα Μεσολόγγι: Ο Αη Συμιός με τη ματιά του Κώστα Μπαλάφα

0

Η «Διέξοδος» επιθυμώντας να συμβάλει στην διεύρυνση της ακτινοβολίας  του πανηγυριού του Αη Συμιού, κατά το χρονικό διάστημα από 4 έως 26 Ιουνίου 2022 θα εκθέσει στο ανώγειο του Ιστορικού της Μουσείου  ασπρόμαυρες  φωτογραφίες μεγάλων διαστάσεων που τράβηξε το 1968  ο διάσημος φωτογράφος Κώστας Μπαλάφας.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από δωρεά προς την «Διέξοδο» που πραγματοποίησε το 2007 ο φίλος της συλλέκτης Νίκος Τόλης και εκτέθηκαν για πρώτη φορά στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο το 2012 στο πλαίσιο του φεστιβάλ που είχε διοργανώσει η Φωτογραφική Λέσχη Μεσολογγίου.
Η έκθεση, για την οποία δεν θα κυκλοφορήσουν αφίσες ούτε θα αποσταλούν προσκλήσεις,  θα ανοίξει τις πύλες της, χωρίς επίσημα εγκαίνια, στις  8.30 το βράδυ του Σαββάτου 4 Ιουνίου.
Η λειτουργία της θα είναι, με ελεύθερη είσοδο, καθημερινή (εκτός Δευτέρας & Τρίτης)  με το εξής ωράριο :

  • Τετάρτη & Πέμπτη 8 μ.μ. – 10 μ.μ.
  • Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή 11 π μ. – 1 μ.μ. και   8 μ.μ. – 10 μ.μ.  ενώ για ομαδικές επισκέψεις, και εκτός ωραρίου, μετά από τηλεφωνικό επικοινωνία με την γραμματεία του Μουσείου (Τηλ. 26310 23590)

Για την ιστορία του πανηγυριού  και την  προσωπικότητα του Κώστα Μπαλάφα θα κάνει αναφορά  με ολιγόλεπτη ομιλία  του στο ξεκίνημα της έκθεσης ο παλιός πανηγυριστής και φωτογράφος Μιχάλης Κιτσινέλης.
Στόχος της «Διεξόδου» είναι το μοναδικό αυτό αστικό  πανηγύρι, το οποίο από το 2018 είναι καταχωρημένο στο Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, να μην περιορίζεται μόνο στα επί εκατονταετίες αναλλοίωτα ιδιαίτερα και ξεχωριστά δρώμενα του τριημέρου της Πεντηκοστής & Αγίου Πνεύματος  αλλά να αποτελεί ένα διευρυμένο πόλο έλξης γενικότερου λαογραφικού και καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος.

Share.

Comments are closed.