Δυναμική επιστροφή του ΠΑΣΟΚ και του πράσινου ήλιου – Ψήφισαν πάνω από 170.000 ψηφοφόρου

0

Το ιστορικό όνομα «ΠΑΣΟΚ» και το σύμβολο του πράσινου ήλιου επιστρέφουν επίσημα και μάλιστα με ηχηρό τρόπο, μετά τις εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής στις οποίες υπήρξε μεγαλειώδης συμμετοχή 170.000 ψηφοφόρων.
Η συντριπτική πλειονότητα των ψηφισάντων – ίσως και πάνω από 90% – επέλεξε το «ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ» για νέο όνομα του κόμματος.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής υπήρχαν ουρές έξω από τα εκλογικά κέντρα, όπου διεξαγόταν η ψηφοφορία για την επιλογή του νέου ονόματος και την εκλογή των Συνέδρων και των ηγεσιών των συντονιστικών επίτροπων στα τοπικά κομματικά όργανα του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ
Οι εκτιμήσεις της Χαριλάου Τρικούπη κάνουν λόγο για περισσότερους από 170.000 συμμετέχοντες στη σημερινή εκλογική διαδικασία, γεγονός που έφερε χαμόγελα στα στελέχη του κόμματος και δημιουργεί την πεποίθηση ότι η μεγάλη προσέλευση κόσμου και στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου τον περασμένο Δεκέμβρη κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης λίγο πριν τα μεσάνυχτα δήλωσε:
«Η συγκλονιστική σας συμμετοχή δυνάμωσε την ελπίδα που γεννήθηκε τον Δεκέμβριο. Ευχαριστώ τα πάνω από 170 χιλιάδες μέλη, που έδωσαν δυναμικό παρών, παίρνοντας το μέλλον της παράταξης στα χέρια τους.
Οι πολίτες αποφάσισαν: Το σύμβολο μας, ο ήλιος, επέστρεψε.
Μαζί με τις μνήμες μιας ιστορικής παράταξης, που ταυτίστηκε με τους αγώνες του λαού μας για δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική αξιοπρέπεια.
Επέστρεψαν οι προσδοκίες να γίνει ξανά η Δημοκρατική Παράταξη, μαζί με τις δυνάμεις της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς και των κινημάτων της οικολογίας , η φωνή της δημιουργικής Ελλάδας.
Της Ελλάδας της προόδου, της αλληλεγγύης και της ανάπτυξης.
Η φωνή των Ελλήνων, που αγωνιούν για ένα καλύτερο μέλλον, επιζητώντας την διαφάνεια και την αξιοκρατία.
Η φωνή των νεότερων γενεών που αγωνίζονται για περισσότερες ευκαιρίες στη ζωή τους.
Οικοδομούμε μέρα με τη μέρα μια καινούργια σχέση εμπιστοσύνης με τον ελληνικό λαό σε κάθε πεδίο των μεγάλων προκλήσεων της εποχής μας.
Μπροστά μας έχουμε κρίσιμες κοινωνικές και πολιτικές μάχες.
Προχωράμε με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.
Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε.
Όλοι μαζί θα νικήσουμε.»

Share.

Comments are closed.