Άρση των μέτρων – Χωρίς πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης από 1ης Μαΐου – Ενημέρωση για την ηπατίτιδα σε παιδιά

0

Νωρίς σήμερα το απόγευμα έγινε γνωστό ότι η επιτροπή εισηγήθηκε σήμερα πως από την 1η Μαΐου δεν θα ισχύουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης και για την είσοδο στη χώρα.
Και λίγο αργότερα, το υπουργείο Υγείας έβγαλε ανακοίνωση ενημερώνοντας πως η ελληνική κυβέρνηση έκανε δεκτή την εισήγηση των εμπειρογνωμόνων.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση από το αρμόδιο υπουργείο, αναστέλλεται το Covid pass από την 1η Μαΐου. Επίσης, αναστέλλεται το πιστοποιητικό EUDCC στις πύλες εισόδου της χώρας.
Σχετικά με τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους και τα rapid test, θα πρέπει να κάνουν ένα την εβδομάδα, από δύο που ήταν ως τώρα. Εξαίρεση αποτελούν τα νοσοκομεία και οι ΜΦΗ, όπου παραμένουν τα δύο rapid test την εβδομάδα για ανεμβολίαστους εργαζόμενους.
Αναφορικά με τη χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης δήλωσε ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην καταργηθεί. «Μπορεί ενδεχομένως η μάσκα και να μην καταργηθεί στους εσωτερικούς χώρους, γιατί είναι ένα ήπιο μέτρο. Η μάσκα θα παραμείνει τον Μάιο και από εκεί και πέρα θα αποφασίσουμε, παρακολουθώντας την επιδημιολογική κατάσταση» ανέφερε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Γκάγκα για οξεία ηπατίτιδα σε παιδιά: Δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία
«Να προσέχουμε, αλλά να μην έχουμε ιδιαίτερη ανησυχία. Η ηπατίτιδα εμφανίζεται συχνά και αν χρειαστεί οτιδήποτε, είμαστε απολύτως έτοιμοι», δήλωσε η Μίνα Γκάγκα κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορονοϊό, επισημαίνοντας στους γονείς πως είναι σημαντικό το πλύσιμο των χεριών, ιδιαίτερα πριν από το φαγητό, προσθέτοντας ότι τα κρούσματα που έχουν παρατηρηθεί δεν φαίνεται να έχουν μεγάλη μολυσματικότητα.

Μαγιορκίνης για οξεία ηπατίτιδα σε παιδιά: Εξαιρετικά σπάνια επιπλοκή
Από την πλευρά του, ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης ανέφερε ότι πρόκειται για εξαιρετικά σπάνια επιπλοκή. Σημείωσε ακόμη ότι είναι πολύ πιθανό να έχουμε εκτεθεί όλοι μας στο παρελθόν σε αυτόν τον αδενοϊό. Σχετικά με την πρόληψη, κάλεσε να τηρούνται οι βασικοί κανόνες υγιεινής.

Share.

Comments are closed.