«Χαλάνδρι Ορίζοντας 2023»: :Το δημοτικό συμφέρον, η κοινή λογική και το ουσιαστικό αποτέλεσμα είναι οι πυλώνες της πολιτικής μας

0

«Η φιλοσοφία της παράταξης στηρίζεται στο δημοτικό συμφέρον, στην υπευθυνότητα, στη νομιμότητα, στην κοινή λογική και στην πολιτική ευγένεια» τονίζει σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Χαλάνδρι Ορίζοντας 2023».
«Το δημοτικό συμφέρον, η κοινή λογική και το ουσιαστικό αποτέλεσμα είναι πυλώνες της πολιτικής μας», τονίζει η παράταξη του Μάνου Κρανίδη και παίρνοντας καθαρή θέση για την υπόθεση του κυλικείου στο δημοτικό κοιμητήριο αναφέρει χαρακτηριστικά: «Είμαστε μακριά από κάθε πολιτικό τακτικισμό προσωπικών αιχμών και “κυνήγι μαγισσών”».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Χαλάνδρι Ορίζοντας 2023»

«Η παράταξή μας από την ίδρυσή της υπερασπίζεται την αρχή της νομιμότητας και το δημόσιο συμφέρον, καθώς και το καλό των πολιτών του Δήμου μας. Αυτές τις αρχές απαρέγκλιτα συνεχίζουμε να υπηρετούμε και από την ημέρα που οι πολίτες του Χαλανδρίου μας ανέδειξαν ως τρίτη δύναμη με ποσοστό που αγγίζει το 12% και που διευρύνεται συνέχεια. Η καθημερινή πράξη μας, η στάση και οι θέσεις μας εντός του Δημοτικού Συμβουλίου και των άλλων επιτροπών και οργάνων του Δήμου, όπου συμμετέχουμε με συνέπεια και υπευθυνότητα, καθορίζονται πάντα από τις ανωτέρω αρχές.   
Αυτές οι αρχές διέπουν την υπεύθυνη στάση μας ως προς το θέμα του κυλικείου του κοιμητηρίου Χαλανδρίου, που έχει απασχολήσει πρόσφατα την δημόσια συζήτηση. Σχετικά θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι τοποθετηθήκαμε εμπεριστατωμένα, πολιτικά και νομικά, με πλήρη ουσιαστική αιτιολόγηση εντός και του Δημοτικού Συμβουλίου και του Δ.Σ. της ΦΛΥΑ Α.Ε. Είναι μια υπόθεση ξεκάθαρη νομικά και πολιτικά χωρίς περιθώρια παρερμηνειών ή πολιτικών τακτικών. Ο Δήμος, μέσω της ΦΛΥΑ ΑΕ, όφειλε, βάσει νόμου, να προχωρήσει άμεσα διαδικασία αποβολής και εγκατάστασης στο κυλικείο του νέου πλειοδότη μισθωτή, με ένα σημαντικό προσφερόμενο μίσθωμα. Το τελικό αποτέλεσμα θα  δικαιώσει την πολιτική μας.
Από την αρχή που τέθηκε το ζήτημα αυτό επιδείξαμε την σοβαρότητα που αρμόζει σε τέτοια θέματα με σκοπό το καλύτερο αποτέλεσμα για τον Δήμο. Δεν ασχοληθήκαμε και δεν πρόκειται να ασχοληθούμε με το παρελθόν και ούτε έχουμε επιλεκτική μνήμη. Ασχολούμαστε ενεργά με το παρόν και το μέλλον,  πρωτίστως για το συμφέρον του Δήμου μας και κατ’ επέκταση των συμπολιτών μας.
Ειδικά οι πολιτικές αιχμές της ανακοίνωσης του κ. Βάσιου για το παρελθόν,  και προσωπικά για τον κ. Κρανίδη, είναι ανακριβείς, άστοχες και ανούσιες. Οι δε «νομικές» κρίσεις του για το χειρισμό της υπόθεσης δεν στοιχειοθετούνται από τα πραγματικά γεγονότα, ούτε βέβαια ανταποκρίνονται στις διατάξεις των νόμων και την πλούσια νομολογία των Ελληνικών Δικαστηρίων. Ο κ.Βάσιος καλό θα ήταν να  έδινε την δέουσα προσοχή στην εμπεριστατωμένη επιχειρηματολογία και ανάλυση τη υπόθεσης στο Δημοτικό Συμβούλιο και από τον κ.Αντωνιάδη, Δημοτικό μας σύμβουλο, δικηγόρο και μέλος της παράταξης μας στο ΔΣ της ΦΛΥΑ ΑΕ. Είμαστε μακριά από κάθε πολιτικό τακτικισμό προσωπικών αιχμών και «κυνήγι μαγισσών».
Ευτυχώς η παράταξή μας έχει σφυρηλατήσει μια φιλοσοφία που στηρίζεται στην υπευθυνότητα, στο δημοτικό συμφέρον , στη νομιμότητα, στη κοινή λογική, στο μέτρο άριστον και στην πολιτική ευγένεια, με σκοπό ένα καλύτερο Χαλάνδρι. Αναγνωρίζουμε ως παρακαταθήκη τα θετικά του παρελθόντος και του παρόντος, εντοπίζουμε τα αρνητικά και πράττουμε για την αποτελεσματική αντιμετώπιση τους. Διαρκής στόχος μας η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας και η βιώσιμη ανάπτυξη της πόλης μας. Αυτή είναι η φιλοσοφία με την  οποία οικοδομούμε, ως κίνημα πολιτών, τον πόλο συσπείρωσης και σύνθεσης μιας εναλλακτικής άξιας διοίκησης του Δήμου. Με αυτή την φιλοσοφία ζητάμε καθημερινά τη στήριξη των συμπολιτών μας και θα ζητήσουμε τη λαϊκή εντολή στις επερχόμενες εκλογές.
ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ 2023»

Share.

Comments are closed.