Μιχάλης Κατρίνης: Καταρρέει το αφήγημα της κυβέρνησης για την ταχύτερη απονομή των συντάξεων

0

Στην αποκάλυψη της πραγματικότητας σχετικά με την ταχύτητα απονομής συντάξεων προχώρησε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής κ. Μιχάλης Κατρίνης μιλώντας για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας.
Ανέφερε ότι το σύνολο των εκκρεμών συντάξεων το καλοκαίρι του 2019 ήταν περίπου 200.000 ενώ δυόμισι χρόνια μετά, το Δεκέμβριο του 2021 αυξήθηκαν στις 270.000 στις οποίες πρέπει να προστεθούν 45.000 εφ’ άπαξ και 23.000 μερίσματα.
Ταυτόχρονα, κατέθεσε και στοιχεία που αποδομούν το αφήγημα αλλά και την επιλογή της κυβέρνησης να αναθέσει σε ιδιώτες λογιστές και δικηγόρους τη δυνατότητας έκδοσης των συντάξεων, ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία.
Σύμφωνα με τον κ. Κατρίνη, ανεπίσημα στοιχεία που υπάρχουν στον e-ΕΦΚΑ, για το χρονικό διάστημα Νοεμβρίου 2021-Ιανουαρίου 2022 αναφέρουν εκδόθηκαν από τους πιστοποιημένους λογιστές και δικηγόρους λιγότερα από πενήντα (50) προσχέδια συνταξιοδοτικών αποφάσεων, τα περισσότερα των οποίων εμφάνισαν σφάλματα!!
Υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας υποσχέθηκε, 2 χρόνια πριν, την έκδοση ψηφιακής σύνταξης σε μία ημέρα και ότι στο τέλος του 2021 θα απονέμεται ψηφιακά το 80% των συντάξεων, χωρίς να γίνει τίποτα από αυτά.
Όπως είπε ο κ. Κατρίνης, δεν μπορεί να προχωρήσει με ταχύτητα η απονομή των συντάξεων όσο δεν μηχανογραφείται ο ΕΦΚΑ και δεν υπάρχει διαλειτουργικότητα με άλλα μηχανογραφικά συστήματα.
Παράλληλα αναφέρθηκε στις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής για την ταχύτερη απονομή των συντάξεων που περιλαμβάνουν:

  • Ενιαίους Κανονισμοί ασφάλισης και παροχών.
  • Επιτάχυνση των διαδικασιών για τη μηχανογράφηση και ψηφιοποίηση του ΕΦΚΑ και της διασύνδεσης και της διαλειτουργικότητάς του με άλλα μηχανογραφικά συστήματα .
  • Άμεση αντικατάσταση του παρωχημένου τεχνολογικού εξοπλισμού
  • Ενίσχυση του ΕΦΚΑ με εξειδικευμένο προσωπικό μέσω ΑΣΕΠ.
Share.

Comments are closed.