Ουκρανία: Ρωσική φάλαγγα χιλιομέτρων στα ανατολικά – Μιχαήλ Ποντόλιακ: Συνάντηση Ζελένσκι-Πούτιν όταν ηττηθούν οι Ρώσοι

0

Μαίνονται οι μάχες στην ανατολική Ουκρανία, ενώ η Ρωσία μετακινεί κομβόι οχημάτων ενισχύοντας τις δυνάμεις της. Τούτο αποκαλύφθηκε από το αμερικάνικο δίκτυο CNN, το οποίο χρησιμοποίησε δορυφορικές εικόνες που συλλέχθηκαν και αναλύθηκαν από τη Maxar Technologies δείχνουν μια στρατιωτική συνοδεία μήκους οκτώ μιλίων να κινείται νότια μέσω της πόλης Velkyi Burluk της ανατολικής Ουκρανίας στις 8 Απριλίου.
Αυτή η πόλη βρίσκεται στα ανατολικά του Χάρκοβο, κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας με τη Ρωσία.
Οι εικόνες δείχνουν «τεθωρακισμένα οχήματα, φορτηγά με ρυμουλκούμενο πυροβολικό και εξοπλισμό υποστήριξης» που αποτελούν τη συνοδεία, σύμφωνα με τη Maxar.


Ποντόλιακ: Συνάντηση Ζελένσκι-Πούτιν μόλις ηττηθούν οι Ρώσοι και στα ανατολικά
Εν τω μεταξύ ο Μιχαήλ Ποντόλιακ (Михаил Подоляк), ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντιμίρ Ζελένσκι, ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να γίνει συνάντηση Ζελένσκι-Πούτιν πριν ηττηθεί η Ρωσία και στο ανατολικό μέτωπο.
Συγκεκριμένα ο Ποντόλιακ, που είναι και επικεφαλής της διαπραγματευτικές ομάδας των Ουκρανών, δήλωσε αργά χθες το βράδυ πως «η Ουκρανία είναι έτοιμη για μεγάλες μάχες. Η Ουκρανία πρέπει να τους κερδίσει, συμπεριλαμβανομένου του Ντονμπάς. Μόλις συμβεί αυτό, η Ουκρανία θα έχει πιο ισχυρή διαπραγματευτική θέση. Μετά από αυτό οι πρόεδροι θα συναντηθούν».

Μαίνονται οι μάχες στο Ντονέτσκ
Στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας μαίνονται οι μάχες, με τη Ρωσία να σφυροκοπά περιοχές στο Ντονέτσκ.

Ένας άνθρωπος τραυματίστηκε από τις οβίδες που εξαπέλυσαν νωρίς σήμερα το πρωί οι ρωσικές δυνάμεις στην περιφέρεια Λουχάνσκ και την πόλη Ντνίπρο στην Ουκρανία, πλήττοντας διάφορα κτίρια και προκαλώντας μια πυρκαγιά, σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους.
Ένα σχολείο και μια πολυκατοικία βομβαρδίστηκαν στην πόλη Σιεβιεροντονέτσκ στην πολιορκούμενη Λουχάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε νωρίτερα ο περιφερειάρχης της.
«Ευτυχώς δεν υπήρξαν απώλειες», σημείωσε ο Σέρχι Γκαϊντάι σε μήνυμά του στο Telegram.

Share.

Comments are closed.