Ο Ζελένσκι ζήτησε από τον Μπάιντεν να μην επιβάλει κυρώσεις στον Αμπράμοβιτς, για να διευκολυνθούν οι ειρηνευτικές συνομιλίες

0

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι φέρεται να ζήτησε από τον Τζο Μπάιντεν να περιμένει για την επιβολή κυρώσεων στον Ρόμαν Αμπράμοβιτς, εκτιμώντας ότι θα διευκολυνθούν οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.
Αυτό μεταδίδει η The Wall Street Journal, επικαλούμενη πηγές, καθώς ο Ρώσος ολιγάρχης μπορεί να αποδειχθεί σημαντικός διαμεσολαβητής με τη Ρωσία, συνδράμοντας στη διαπραγμάτευση.
Ο Μπάιντεν συμβουλεύτηκε τον πρόεδρο της Ουκρανίας για μια σειρά κυρώσεων, συμπεριλαμβανομένων των σχεδιαζόμενων μέτρων που στοχεύουν τον Αμπράμοβιτς.
«Δεν πρόκειται να διαβάσουμε ιδιωτικές συνομιλίες μεταξύ του προέδρου Μπάιντεν και του προέδρου Ζελένσκι», δήλωσε η Έμιλι Χορν, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου. Το Υπουργείο Οικονομικών δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό. Παράλληλα, το γραφείο του ουκρανικού προέδρου και η πρεσβεία της Ουκρανίας στην Ουάσιγκτον δεν απάντησαν αμέσως σε αίτημα για σχόλιο.
«Για τις διαπραγματεύσεις, και προς το συμφέρον της επιτυχίας τους, δεν είναι χρήσιμο να σχολιάζουμε τη διαδικασία ούτε την ανάμειξη του κ. Αμπράμοβιτς», ανέφερε σε δήλωση εκπρόσωπος του Ρώσου. 
Το Ηνωμένο Βασίλειο και η ΕΕ επέβαλαν κυρώσεις στον Ρόμαν Αμπράμοβιτς νωρίτερα αυτόν τον μήνα για τις σχέσεις του με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, παγώνοντας τα περιουσιακά του στοιχεία στις δικαιοδοσίες τους.

  • Διαβάστε το πλήρες άρθρο των δημοσιογράφων Vivian Salama, Justin Scheck και Max Colchester της αμερικάνικης εφημερίδας The Wall Street Journal με τίτλο «Ukrainian President Asked Biden Not to Sanction Abramovich, to Facilitate Peace Talks» στα αγγλικά, πατώντας ΕΔΩ
Share.

Comments are closed.