Hurriyet: Σενάριο για συνεργασία Τουρκίας-Ελλάδας- Ισραήλ για το φυσικό αέριο

0

Σενάρια συνεργασίας Τουρκίας-Ελλάδας- Ισραήλ για τα ενεργειακά αναφέρονται σε δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet.
Στο άρθρο που υπογράφει ένας από τους πιο έγκυρους αρθρογράφους του τουρκικού τύπου, o Sedat Ergin, αναφέρεται ότι η επίσκεψη  του Γερμανού καγκελάριου, Όλαφ Σολτς, στην Τουρκία έγινε για ενεργειακά ζητήματα, καθώς εν μέσω πολέμου Ρωσίας- Ουκρανίας, η Γερμανία αναζητά άμεσες λύσεις για την αντικατάσταση του ρωσικού αερίου. Μάλιστα, ο δημοσιογράφος αναρωτιέται μήπως έρχεται η ώρα της συνεργασίας Τουρκίας- Ελλάδας- Ισραήλ για τη μεταφορά του αερίου στην Ευρώπη.
Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι η Γερμανία προμηθεύτηκε το 55% του συνόλου του φυσικού αερίου της το 2021από τη Ρωσία. Ειναι φανερό, λοιπόν, ότι ο γερμανός καγκελάριος επιδιώκει να μειώσει αυτό το ποσοστό προκειμένου να σώσει τη χώρα του από την εξάρτηση από τη Ρωσία.
Άλλωστε, ο κ. Σολτς στην κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πριν από μια εβδομάδα εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνάντηση του Τούρκου προέδρου τόσο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Ναφτάλι Μπένετ καλώντας τους να συνεχίσουν σε αυτή την πορεία.

  • Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο του δημοσιογράφου Sedat Ergin, της τούρκικης εφημερίδας Hurriyet με τίτλο «Şansölye Scholz’u Ankara’ya hangi rüzgârlar getirdi?», στα τούρκικα, πατώντας ΕΔΩ
Share.

Comments are closed.