Ουκρανία: Νεκρός από ρωσικά πυρά βραβευμένος αμερικανός δημοσιογράφος στο Ιρπίν [βίντεο]

0

Νεκρός έπεσε σήμερα o Αμερικανός δημοσιογράφος και σκηνοθέτης,  Μπρεντ Ρενό (Brent Renaud), 51 ετών, στο Ιρπίν, έξω από το Κίεβο, την πρωτεύουσα της Ουκρανίας. Ο δημοσιογράφος σκοτώθηκε όταν ρωσικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον αυτοκινήτου στην περιοχή, μεταδίδει ο Guardian.


Εκτός από τον Μπρεντ Ρενό κι ένας άλλος συνάδελφός, o Αμερικανός φωτογράφος Ουάν Αρεντόντο, (Juan Arredondo), τραυματίστηκε, χωρίς να έχει εξακριβωθεί η κατάσταση της υγείας του.


Σύμφωνα με το βιογραφικό του στο IMDB, ο Brent Renaud ήταν βραβευμένος δημοσιογράφος-σκηνοθέτης, ο οποίος τα τελευταία 20 χρόνια μαζί με τον αδελφό του Creg κάλυπταν ανθρώπινες ιστορίες από εμπόλεμες ζώνες, όπως το Ιράκ και το Αφγανιστάν.
Η Τζέιν Φέργκιουσον, (Jane Ferguson) δημοσιογράφος του PBS Newshour που ήταν εκεί κοντά όταν σκοτώθηκε ο Ρενό, έγραψε στο Twitter: «Μόλις έφυγα από το σημείο στην άκρη του δρόμου κοντά στο Ιρπίν, όπου το σώμα του Αμερικανού δημοσιογράφου Μπρεντ Ρενό βρισκόταν κάτω από μια κουβέρτα. Οι Ουκρανοί γιατροί δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα για να τον βοηθήσουν σε εκείνο το στάδιο. Αγανακτισμένος ουκρανός αστυνομικός μου είπε: “Πες στην Αμερική, πες στον κόσμο τι έκαναν σε έναν δημοσιογράφο”».


Ο αναπληρωτής διευθυντής σύνταξης των New York Times, Κλίφορντ Λέβι (Clifford Levy), εξέδωσε μια δήλωση στο Twitter διευκρινίζοντας ότι ο Ρενό δεν ήταν σε αποστολή για την εφημερίδα.
«Η New York Times με βαθιά λύπη πληροφορείται τον θάνατο ενός Αμερικανού δημοσιογράφου στην Ουκρανία, του Brent Renaud. Ο Brent ήταν ταλαντούχος φωτογράφος και σκηνοθέτης, αλλά δεν ήταν σε αποστολή για τη New York Times στην Ουκρανία. Ολόκληρη η δήλωση εδώ

Share.

Comments are closed.