Categories: Διεθνή

Ουκρανία: Ανοιχτό παράθυρο Ζελένσκι για συνομιλίες με τον Πούτιν στην Ιερουσαλήμ

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολιντιμίρ Ζελένσκι μιλώντας κατά τη διάρκειας συνέντευξης τύπου, είπε ότι οι διαπραγματευτικές ομάδες της Ουκρανίας και της Ρωσίας άρχισαν να συζητούν συγκεκριμένα θέματα παρά να ανταλλάσσουν τελεσίγραφα.
Επίσης είπε ότι η Δύση θα έπρεπε να εμπλακεί περισσότερο στις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου και επιπλέον χαιρέτισε τις προσπάθειες του Ισραηλινού πρωθυπουργού Ναφτάλι Μπένετ να μεσολαβήσει μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας και ανέφερε πως πρότεινε στον Μπένετ τη διεξαγωγή συνομιλιών στην Ιερουσαλήμ.
Νωρίτερα ο Ζελένσκι δήλωσε ότι συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς και τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν σχετικά με την άσκηση πίεσης στη Ρωσία για την απελευθέρωση του δημάρχου της Μελιτόπολης, τον οποίο, σύμφωνα με την Ουκρανία, απήγαγαν χθες ρωσικές δυνάμεις.

Ο Ζελένσκι μιλά για μια «εκ θεμελίων διαφορετική προσέγγιση» της Μόσχας στις συνομιλίες με το Κίεβο
Ο Ουκρανός πρόεδρος έκανε λόγο σήμερα για μια «εκ θεμελίων διαφορετική προσέγγιση» της Μόσχας, η οποία προηγουμένως το μόνο που έκανε ήταν να «θέτει τελεσίγραφα» στις συνομιλίες της με τους Ουκρανούς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Κίεβο.

Όταν ρωτήθηκε για δηλώσεις που έκανε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν την Παρασκευή, ο οποίος είχε μιλήσει για «πρόοδο» στις ρωσο-ουκρανικές διαπραγματεύσεις, ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε «ικανοποιημένος που έλαβε ένα σήμα από τη Ρωσία».
Κατά τις τελευταίες συνομιλίες, «αρχίσαμε να μιλάμε και η Μόσχα πλέον δεν θέτει απλώς τελεσίγραφα», κάτι που συνιστά «μια εκ θεμελίων διαφορετική προσέγγιση», πρόσθεσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

ΔΟΕ: Διοργάνωση  25ου Πανελληνίου – Παγκύπριου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ακριτίδεια 2024»

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδα (Δ.Ο.Ε.) και η Παγκύπρια Οργάνωση Ελλήνων Δασκάλων (Π.Ο.Ε.Δ.), σε συνεργασία με…

3 ώρες ago

«ΝΙΚΗ Πολιτών Αγίας Παρασκευής» – Γιάννης Σταθόπουλος: Να τοποθετηθεί υπεύθυνα το Δημοτικό Συμβούλιο για το bonus στα πολυώροφα κτίρια

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΝΙΚΗ Πολιτών Αγίας Παρασκευής», Γιάννης Σταθόπουλος, με ανακοίνωσή του ζητά…

13 ώρες ago

Ανδρουλάκης από Γρεβενά: Το ΠΑΣΟΚ θα έχει δυναμική άνοδο στα ποσοστά του – Νίκη για το ΠΑΣΟΚ είναι η ευημερία του ελληνικού λαού

Διάχυτη αισιοδοξία για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών 2024 δήλωσε ότι έχει, από τα Γρεβενά, ο Νίκος…

21 ώρες ago

Παύλος Γερουλάνος*: Αντίθετο της σημερινής πολιτικής σταθερότητας είναι η λογική

Κάθε πρωί, μου αρέσει να διαβάζω τις ειδήσεις από «δεύτερο χέρι», από ανθρώπους που βλέπουν…

22 ώρες ago

Χαλάνδρι: Η λογοτεχνία συνάντησε την ιστορία στο εργαστήριο του Δήμου για παιδιά «Ο κόσμος της Άλκης Ζέη»

Το πρότζεκ «Καρυάτιδες» αποτέλεσε σημαντική στιγμή του εργαστηρίου «Ο κόσμος της Άλκης Ζέη» που πραγματοποιείται…

24 ώρες ago

Χάρης Ρώμας: Όταν τσουγκρίζουμε αυγά, δεν (πολυ)τσουγκρίζουμε παρατάξεις

Αντιπροσωπεία της παράταξης «Χαλάνδρι στο Φως», με επικεφαλής τον Χάρη Ρώμα έδωσε το παρόν στις…

1 ημέρα ago