Η έγκυος, που οι Ρώσοι κατηγόρησαν ως… ηθοποιό, γέννησε ένα υγιέστατο ένα κοριτσάκι στη βομβαρδισμένη Μαριούπολη

0

Ένα υγιέστατο κοριτσάκι έφερε στον κόσμο η έγκυος blogger που έγινε viral από τους βομβαρδισμούς σε μαιευτήριο στη Μαριούπολη της Ουκρανίας.
Η φωτογραφία της Μαριάνας Ποντγκούρσκαγια (Marianna Podgurskaya), αιμόφυρτης να στέκεται ανάμεσα σε ερείπια του μαιευτηρίου υπήρξε μία από τις πιο οδυνηρές εικόνες του πολέμου του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία.
Όπως ήταν αναμενόμενο, λόγω πολέμου, η ίδια υπέστη ένα ανεκδιήγητο μπούλινγκ στο διαδίκτυο, από τη στιγμή που η πρεσβεία της Ρωσίας στο Ηνωμένο Βασίλειο την κατηγόρησε, ψευδώς, ότι συμμετείχε σε ένα περίτεχνο κόλπο για να προσποιηθεί την επίθεση στο νοσοκομείο.

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη БЬЮТИ БЛОГ | PRO ВOЛOCЫ (@gixie_beauty)


 Η απάντηση, στα κακοηθέστατα ψεύδη των ρώσων για την Ουκρανή blogger, ήρθε με την είδηση ότι γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι. Η Όλγκα Τοκαρίουκ (Olga Tokariuk), ερευνήτρια στο «The Center for European Policy Analysis», η οποία βοήθησε στην καταπολέμηση της ρωσικής εκστρατείας συκοφαντικής δυσφήμισης κατά της blogger, επιβεβαίωσε την είδηση. «Έλαβα μία ενημέρωση από έναν συγγενή της Μαριάνα», έγραψε στο Twitter. «Κατάφεραν να μιλήσουν για λίγο μαζί της στο τηλέφωνο. Χθες το βράδυ, στις 10, η Μαριάνα γέννησε ένα κοριτσάκι. Είναι και οι δύο καλά, αλλά κάνει πολύ κρύο στη Μαριούπολη και οι βομβαρδισμοί δεν σταματούν».


Υπενθυμίζεται ότι η εγκυμονούσα γυναίκα φωτογραφήθηκε την Τετάρτη να στέκεται τυλιγμένη με μία κουβέρτα ανάμεσα σε ερείπια μετά από μια καταστροφική ρωσική αεροπορική επιδρομή σε νοσοκομείο παίδων – μαιευτήριο στη Μαριούπολη. Ο φακός την κατέγραψε αιμόφυρτη να κατεβαίνει τις σκάλες από το βομβαρδισμένο μαιευτήριο κουβαλώντας τα υπάρχοντά της. Το κενό βλέμμα της καθώς κοιτάζει μακριά έχει γίνει μία από τις φωτογραφίες που θα στοιχειώνουν αυτό τον πόλεμο.
Όμως, σε μια θρασύτατη προσπάθεια να αποστασιοποιηθεί από τη θηριωδία, η Ρωσία ισχυρίστηκε ότι οι φωτογραφίες ήταν πλαστές. Με ανάρτησή της, που πλέον έχει διαγραφεί από το ίδιο το twitter, η πρεσβεία της Ρωσίας στο Λονδίνο κατηγόρησε τη γυναίκα πως φορούσε «μέικ απ» και είπε ότι «υποδυόταν» τον ρόλο του θύματος.
Η υπουργός Πολιτισμού του Ηνωμένου Βασιλείου, Ναντίν Ντόρις, κατήγγειλε την ανάρτηση ως «fake news» και πλέον έχει αφαιρεθεί από το Twitter. Ωστόσο, η σελίδα της Μαριάννας στο Telegram έχει βομβαρδιστεί από τρολ και το Instagram της είναι γεμάτο από σκληρά σχόλια, λέγοντας αβάσιμα ότι είναι μέρος μιας ευρείας συνωμοσίας από τη Δύση και την Ουκρανία.
Λίγες ημέρες πριν την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η blogger ρωτούσε τους οπαδούς της εάν είχε κορίτσι ή αγόρι.

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη БЬЮТИ БЛОГ | PRO ВOЛOCЫ (@gixie_beauty)


Η ρωσική πρεσβεία στη Βρετανία, αποδίδοντας το σχόλιό της στον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, υποστήριξε ότι το νοσοκομείο ήταν «για πολύ καιρό μη λειτουργικό» και χρησιμοποιούνταν από ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις και «εξτρεμιστές». Ο Λαβρόφ είχε πει στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας στην Τουρκία, ότι το κτίριο του νοσοκομείου βρισκόταν για μέρες υπό τον έλεγχο των υπερεθνικιστικών ουκρανικών δυνάμεων που είχαν εκκενώσει γιατρούς και ασθενείς – εκδοχή που απέρριψε κατηγορηματικά ως ψέμα ο Ζελένσκι.

Share.

Comments are closed.