Διεθνής κατακραυγή για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου παίδων της Μαριούπολης – Η Ρωσία λέει ότι χτύπησαν γιατί ουκρανικά τάγματα

0

Διεθνή κατακραυγή έχει προκαλέσει ο βομβαρδισμός από τη Ρωσία νοσοκομείου για παιδιά στη Μαριούπολη της Ουκρανίας με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 17 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και έγκυες. Η ενέργεια αυτή φυσικά πυροδοτεί μια νέα ένταση ανάμεσα στο Κίεβο και τη Μόσχα.


Σε δηλώσεις της, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, σχολίασε πως «πριν βομβαρδιστεί το μαιευτήριο, Ουκρανοί εθνικιστές το είχαν εκκενώσει από προσωπικό και νοσηλευμένους και είχαν πάρει θέσεις μάχης», εξηγώντας ότι για τον λόγο αυτό έγινε ο στοχευμένος βομβαρδισμός από τους Ρώσους.


Τα βίντεο και οι φωτογραφίες διεθνών πρακτορείων από το νοσοκομείο μετά τον βομβαρδισμό έδειξαν τραυματισμένους ανθρώπους, μεταξύ των οποίων έγκυες που μεταφέρθηκαν σε φορεία, ενώ δεν φάνηκε να υπάρχει ίχνος από τα ουρανικά τάγματα, τα οποία επικαλέστηκε η Ζαχάροβα, για να δικαιολογήσει το γεγονός ότι οι Ρώσοι στόχευσαν το μαιευτήριο..

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Evgeniy Maloletka (@evgenymaloletka)


Την οργή του εξέφρασε και ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, που έγραψε ότι ελάχιστα πράγματα είναι πιο διεστραμμένα από το να στοχεύει κανείς απροστάτευτους ανθρώπους.


Για βάρβαρο βομβαρδισμό σε βάρος της Ουκρανίας έκανε λόγο ο Λευκός Οίκος καταδικάζοντας τη ρωσική αεροπορική επίθεση στη Μαριούπολη που έπληξε παιδιατρικό νοσοκομείο.
Οι εικόνες των τραυματισμένων – από τα πυρά – ασθενών του νοσοκομείου και τα κατεστραμμένα κτίρια συγκλονίζουν την κοινή γνώμη όπως άλλωστε και οι εικόνες των εγκύων που απομακρύνθηκαν από το σημείο των βομβαρδισμών.
«Ως μητέρα, αντιλαμβάνομαι τη φρίκη αυτού του είδους της επίθεσης», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι.


ΟΗΕ: Καμία υγειονομική μονάδα “δεν πρέπει να είναι στόχος”
Καμία υγειονομική μονάδα στην Ουκρανία «δεν πρέπει να αποτελεί ποτέ στόχο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Στεφάν Ντουρατζίς, αντιδρώντας στις αναφορές για την καταστροφή του νοσοκομείου παίδων από τον ρωσικό στρατό.

Ο ΟΗΕ και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ζήτησαν και συνεχίζουν να ζητούν «να τερματιστούν άμεσα οι επιθέσεις σε εγκαταστάσεις υγείας, νοσοκομεία, εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, ασθενοφόρα», είπε.

Share.

Comments are closed.