Θηριωδία: Η Ουκρανία λέει ότι η Ρωσία βομβάρδισε το νοσοκομείο παίδων στην πολιορκημένη Μαριούπολη

0

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι οι Ρώσοι βομβάρδισαν σήμερα νοσοκομείο παίδων και μαιευτήριο στη Μαριούπολη.
«Μαριούπολη. Απευθείας χτύπημα των ρωσικών στρατευμάτων σε μαιευτήριο. Άνθρωποι, παιδιά βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια. Θηριωδία! Για πόσο ακόμη ο κόσμος θα είναι συνένοχος και θα αγνοεί τον τρόμο; Κλείστε τον εναέριο χώρο τώρα! Σταματήστε τις δολοφονίες! Έχετε τη δύναμη αλλά φαίνεται να χάνετε την ανθρωπιά» έγραψε χαρακτηριστικά ο ουκρανός πρόεδρος.


Το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης ανακοίνωσε ότι το μαιευτήριο και νοσοκομείο παίδων καταστράφηκαν, προσθέτοντας ότι δεν γνωρίζει κανένας τον ακριβή αριθμό θυμάτων παρά μόνο ότι «η καταστροφή είναι κολοσσιαία».
Ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Ντόνετσκ είπε ότι 17 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων έγκυες γυναίκες έχουν τραυματιστεί από αυτή την αεροπορική επιδρομή.
Ο κυβερνήτης πρόσθεσε ότι η αεροπορική επιδρομή έγινε κατά τη διάρκεια μιας συμφωνηθείσας περιόδου κατάπαυσης του πυρός για να επιτραπεί στους αμάχους να διαφύγουν με ασφάλεια.
Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον καταδίκασε την επίθεση και είπε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο διερευνά «περισσότερη υποστήριξη» στην Ουκρανία για να αμυνθεί, προσθέτοντας: «Θα ζητήσουμε από τον Πούτιν να λογοδοτήσει για τα τρομερά εγκλήματά του».
Η πληροφορία πάντως για τον βομβαρδισμό του μαιευτηρίου δεν κατέστη δυνατό να επαληθευτεί άμεσα από το Reuters, την ώρα που η Ρωσία αρνείται ότι θέτει στο στόχαστρο αμάχους στην εισβολή που έχει εξαπολύσει στην Ουκρανία.
Για ολική καταστροφή στο νοσοκομείο κάνουν λόγο και οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

Share.

Comments are closed.