Πληροφορίες για χτύπημα στο προξενείο της Μαριούπολης – Μέτρα ζητά ο Δένδιας

0

Επίθεση δέχθηκε το Ελληνικό Προξενείο στη Μαριούπολη, το μεσημέρι της Κυριακής και οι πρώτες πληροφορίες έκανουν λόγο για πυροβολισμούς προς τη μεριά του Ελληνικού Προξενείου.
Κατόπιν τούτων ο Έλληνας υπουργός εξωτερικών Νίκος Δένδιας ζήτησε από το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας την αρωγή των Αρχών της χώρας για την ασφάλεια του Γενικού Πρόξενου στη. Μαριούπολη.
Ακόμη, ο κ. Δένδιας ζήτησε από το ομόλογό του της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, και τη δημιουργία ανθρωπιστικού διαδρόμου.
«O YΠΕΞ Νίκος Δένδιας επικοινώνησε με τον D. Kuleba ζητώντας την αρωγή των Ουκρανικών αρχών για την ασφάλεια του Έλληνα Γενικού Πρόξενου στη Μαριούπολη, καθώς και για τη δημιουργία ανθρωπιστικού διαδρόμου για εκκένωση», αναφέρεται σε ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter.


Στο μεταξύ, η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) ενημέρωσε πως «διεκόπη» και πάλι η απομάκρυνση αμάχων από τη Μαριούπολης.
Η δεύτερη προσπάθεια απομάκρυνσης των αμάχων κατοίκων της Μαριούπολης, που είναι περικυκλωμένη από ρωσικές δυνάμεις και συμμάχους τους, «διεκόπη», όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Κυριακής, 6 Μαρτίου, η ΔΕΕΣ, η οποία είχε ανοίξει την δίοδο.
«Οι άνθρωποι στη Μαριούπολη ζουν τρομοκρατημένοι και απελπισμένοι λόγω ανασφάλειας. Η σημερινή προσπάθεια να ξεκινήσει η εκκένωση περίπου 200.000 ανθρώπων απέτυχε. Οι αποτυχημένες προσπάθειες υπογραμμίζουν την απουσία λεπτομερούς και λειτουργικής συμφωνίας μεταξύ των μερών της σύγκρουσης.», αναφέρει  σε ανακοίνωσή της η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ).

Share.

Comments are closed.