Ουκρανία: Έκρηξη σε εσθονικό φορτηγό πλοίο ανοιχτά της Οδησσού – Πιθανόν χτυπήθηκε από νάρκη

0

Έκρηξη σημειώθηκε σε φορτηγό πλοίο εσθονικής εταιρείας που πλέει υπό σημαία Παναμά ανοιχτά της Οδησσού και είναι πολύ πιθανό να χτύπησε σε νάρκη, δεδομένου ότι το πλοίο το είχαν συλλάβει οι Ρώσοι και το χρησιμοποίησαν ως πλοίο ασπίδα για τις νάρκες.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας που διαχειρίζεται το σκάφος, το εσθονικής ιδιοκτησίας φορτηγό πλοίο Helt βυθίστηκε ανοικτά του ουκρανικού λιμανιού της Οδησσού ύστερα από έκρηξη.
Δύο μέλη του πληρώματος βρίσκονται σε σωσίβια λέμβο στη θάλασσα ενώ τέσσερα άλλα δεν έχουν εντοπιστεί, δήλωσε στο Reuters ο Ίγκορ Ίλβες, γενικός διευθυντής της εταιρίας διαχείρισης Vista Shipping Agency, με έδρα το Ταλίν.
«Το σκάφος τελικά βυθίστηκε», είπε ο Ίλβες. «Δύο από τα μέλη του πληρώματος είναι σε λέμβο στη θάλασσα και τέσσερα άλλα αγνοούνται. Δεν γνωρίζω πού βρίσκονται αυτή τη στιγμή».
Νωρίτερα, ένας πύραυλος έπληξε ένα φορτηγό πλοίο με σημαία Μπαγκλαντές που βρισκόταν στο ουκρανικό λιμάνι Όλβια στη Μαύρη Θάλασσα, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας Μπαγκλαντεσιανός μέλος του πληρώματος.

Share.

Comments are closed.