Ουκρανία: Γιατί δεν πάει τόσο καλά ο πόλεμος για τον Πούτιν που έχει μεγάλες απώλειες στο πεδίο της μάχης

0

Η προέλαση των στρατευμάτων της Ρωσίας στην Ουκρανία και ειδικότερα στο Κίεβο, καθυστερεί λόγω επιμελητειακών λαθών και της ισχυρής αντίστασης των Ουκρανών, ανακοίνωσε σήμερα το βρετανικό υπουργείο Άμυνας. «Το μεγαλύτερο μέρος των χερσαίων δυνάμεων του Πούτιν παραμένει περισσότερα από 30 χιλιόμετρα βόρεια του Κιέβου και η προέλασή τους καθυστερεί επειδή οι ουκρανικές δυνάμεις υπερασπίζονται το αεροδρόμιο Χοστομέλ, έναν από τους βασικούς στόχους των Ρώσων ήδη από την πρώτη ημέρα των συγκρούσεων», τονίζει το υπουργείο.
«Επιμελητειακά λάθη και η ισχυρή αντίσταση των Ουκρανών εξακολουθούν να δυσκολεύουν τη ρωσική προέλαση», θεωρεί ότι είναι η αιτία που καθυστερούν την προέλαση των Ρώσων στην Ουκρανία
Σφοδρές συγκρούσεις συνεχίζονται γύρω από το Τσερνίχιβ, μια πόλη στη βόρεια Ουκρανία, και τη Χάρκοβο, επεσήμανε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας σε ανάρτησή του στο Twitter, τονίζοντας ότι και οι δύο πόλεις παραμένουν υπό ουκρανικό έλεγχο.


Από την άλλη μεριά ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι «Οι Ρώσοι κατακτητές επιβράδυναν τον ρυθμό της επίθεσης, αλλά εξακολουθούν να προσπαθούν να σημειώσουν νίκες σε κάποιες περιοχές» κατά την πέμπτη ημέρα της εισβολής στη χώρα.
Με βάση την ίδια πηγή, την τελευταία επιχειρησιακή έκθεση του ουκρανικού επιτελείο, που κυκλοφόρησε σήμερα το πρωί, σχετικά με τις απώλειες των Ρώσων αναφέρει: «Ο εχθρός είναι αποκαρδιωμένος και φέρει βαριές απώλειες. Συχνές περιπτώσεις λιποταξίας και ανυπακοής σημειώθηκαν. Ο εχθρός συνειδητοποίησε ότι η προπαγάνδα και η πραγματικότητα διαφέρουν».
Εν τω μεταξύ, αναφέρεται ότι περίπου 5.300 Ρώσοι έχασαν τη ζωή τους από την έναρξη της εισβολής, καθώς και ότι καταστράφηκαν 191 αρμάτα μάχης, 29 αεροπλάνα, 29 ελικοπτέρα και 816 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης. Βέβαια οφείλουμε να πούμε ότι ο Guardian, από τον οποίο αντλούμε τα στοιχεία, δεν μπόρεσε να επαληθεύσει πλήρως αυτούς τους αριθμούς.

Share.

Comments are closed.