Λίγο μετά τις 18:00 ολοκληρώθηκαν για απόψε οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών αξιωματούχων στα σύνορα με τη Λευκορωσία.
Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti, οι επιτροπές θα επιστρέψουν στις πρωτεύουσές τους για συνομιλίες με τις κυβερνήσεις τους. Από τις αντιδράσεις Πούτιν και Ζελένσκι θα κριθεί εάν θα ξεκινήσει ενδεχομένως και νέος γύρος διαπραγματεύσεων. Σύμφωνα με το ίδιο πρακτορείο, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να επαναλάβουν τις διαπραγματεύσεις.
На переговорах России и Украины объявили перерывhttps://t.co/HP6xFV3Aio pic.twitter.com/lmTdugnfUC
— РИА Новости (@rianru) February 28, 2022
Σύμφωνα με μέλος της ρωσικής αντιπροσωπείας, τον βοηθό του προέδρου Βλαντιμίρ Μεντίνσκι, οι συμμετέχοντες εξέτασαν αναλυτικά όλη την ατζέντα. Έχουν βρεθεί σημεία στα οποία μπορούν να προβλεφθούν κοινές θέσεις. Αυτό το επιβεβαιώνει και το Sputnik που μεταδίδει ότι στις συνομιλίες εντοπίστηκαν «σημεία επαφής με ορισμένες κοινές θέσεις».
Министр обороны, глава фракции “Слуга народа” и замглавы МИД Украины входят в состав украинской делегации на переговорах, заявили в офисе Зеленскогоhttps://t.co/nEaL78mQO4 pic.twitter.com/fH48ZM48n5
— РИА Новости (@rianru) February 28, 2022
Νωρίτερα, όπως έγινε γνωστό, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι υπέγραψε το ιστορικό αίτημα της χώρας του για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση.
Παράλληλα ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν μίλησε σήμερα για περίπου μιάμιση ώρα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και όπως ανέφεραν γαλλικές διπλωματικές πηγές, η τηλεφωνική επικοινωνία έγινε μετά από αίτημα του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με τον οποίο ο Γάλλος πρόεδρος έχει μιλήσει σήμερα πολλές φορές.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της προεδρίας της Γαλλικής Δημοκρατίας, ο Εμανουέλ Μακρόν επανέλαβε το επιτακτικό αίτημα της διεθνούς κοινότητας να σταματήσει η ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας και επανέλαβε την ανάγκη να υπάρξει άμεση παύση πυρός.
Για το διάστημα που διαρκούν οι συζητήσεις ανάμεσα στις αντιπροσωπείες της Ρωσίας και της Ουκρανίας ο Γάλλος πρόεδρος ζήτησε να εφαρμοστούν τα εξής:
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση ο πρόεδρος Πούτιν δήλωσε διατεθειμένος να σεβαστεί αυτούς τους τρεις όρους.
Επίσης ο πρόεδρος της Γαλλίας ζήτησε τον σεβασμό του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, την προστασία του αστικού πληθυσμού και την ανεμπόδιστη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία.
Από πλευρά του, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε στον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν ότι ζητεί:
ως προϋπόθεση για τον τερματισμό της εισβολής στο Ουκρανία.
Την επίθεση σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Μαγδεμβούργο της Γερμανίας καταδίκασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, τονίζοντας…
Το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων επισκέφθηκε το πρωί του Σαββάτου 21 Δεκεμβρίου αντιπροσωπεία της περιφερειακής παράταξης…
Στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2025, ο Πρωθυπουργός παρουσίασε το μεγάλο αφήγημα της ΝΔ…
Χθες, την ημέρα του χειμερινού ηλιοστασίου, την πιο μικρή μέρα του χρόνου με το μεγαλύτερο…
Ο Δήμος Αθηναίων, θέλοντας να δώσει την ευκαιρία στις μαθήτριες και τους μαθητές να απολαύσουν…
Μια καταιγίδα οργής της ακροδεξιάς άναψε σε όλη την Ευρώπη το βράδυ της Παρασκευής, αφού…