Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε το κλείσιμο του εναέριου χώρου της ΕΕ για την Ρωσία

0

Σε πραγματική απομόνωση θέτουν την Ρωσία οι ηγέτες της ΕΕ λόγω της απρόκλητης εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Έτσι Κανένα αεροσκάφος που ανήκει άμεσα ή έμμεσα στην Ρωσία δεν θα μπορεί να απογειώνεται ή να προσγειώνεται σε ευρωπαϊκό αεροδρόμιο και θα απαγορεύεται να υπερίπταται του εναέριου χώρου της ΕΕ.
Αναλυτικά η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανακοίνωσε:
Πρώτον, κλείνουμε τον εναέριο χώρο της ΕΕ για αεροσκάφη ρωσικής ιδιοκτησίας, ρωσικής άδειας ή ρωσικού ελέγχου. Δεν θα μπορούν να προσγειωθούν, να απογειωθούν ή να πετάξουν πάνω από το έδαφος της ΕΕ. Συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικών τζετ ολιγαρχών.
Δεύτερον, θα απαγορεύσουμε τη μηχανή μέσων ενημέρωσης του Κρεμλίνου στην ΕΕ. Τα κρατικά Russia Today και Sputnik και οι θυγατρικές τους, δεν θα μπορούν πλέον να διαδίδουν τα ψέματά τους για να δικαιολογήσουν τον πόλεμο του Πούτιν. Αναπτύσσουμε εργαλεία για την απαγόρευση της τοξικής και επιβλαβούς παραπληροφόρησής τους στην Ευρώπη.
Τρίτον, θα στοχεύσουμε τον άλλο επιτιθέμενο σε αυτόν τον πόλεμο, το καθεστώς του Λουκασένκο, με ένα νέο πακέτο κυρώσεων, πλήττοντας τους πιο σημαντικούς τομείς τους. Όλα αυτά τα μέτρα έρχονται στην κορυφή του ισχυρού πακέτου που παρουσιάστηκε χθες, και έχει συμφωνηθεί από τους διεθνείς εταίρους μας.

Share.

Comments are closed.