Ουκρανία: «Οι Ρώσοι έχουν βρει σθεναρή αντίσταση», λέει το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας

0

Σθεναρή αντίσταση αντιμετωπίζει ο ρωσικός στρατός από τις δυνάμεις της Ουκρανίας, σύμφωνα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Μεγάλης Βρετανίας (MoD), το οποίο υπογραμμίζει ότι η Ουκρανία κατάφερε να κρατήσει βασικές στρατηγικές πόλεις, παρά τις αδιάκοπες επιθέσεις από τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις.
Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι οι ρωσικές δυνάμεις επικράτησαν σε πολλά μέτωπα στην προσπάθεια να περικυκλώσουν το Κίεβο, αλλά αντιμετώπισαν «ισχυρή αντίσταση» από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επίσης αμφίβια απόβαση σε περιοχή μεταξύ των πόλεων της Μαριούπολης, σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Αμυνας.

Interfax: Οι ρωσικές δυνάμεις μπήκαν στην Μελιτόπολ
Ρώσοι στρατιώτες μπήκαν στην πόλη Μελιτόπολ, στη νοτιοανατολική Ουκρανία, μετέδωσε το πρακτορείο Interfax επικαλούμενο το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Νωρίτερα, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έγραψε στο Twitter ότι διεξάγονταν σφοδρές μάχες και υπήρχαν νεκροί στις εισόδους των πόλεων Τσερνίχιφ και Μελιτόπολ, καθώς επίσης και στο Χοστόμελ.

Oυκρανία: Οι ρωσικές δυνάμεις υπέστησαν απώλειες
Οι Ρώσοι στρατιώτες σταμάτησαν κοντά στην πόλη Κονοτόπ, στη βορειοανατολική Ουκρανία, αφού υπέστησαν σοβαρές απώλειες στη μάχη, σύμφωνα με τον ουκρανικό στρατό ξηράς.

«Έχουν πρόβλημα με τα καύσιμα και τον ανεφοδιασμό» αναφέρεται στην ανακοίνωση. Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, αναφέρθηκαν λεηλασίες σε καταστήματα της περιοχής από τους Ρώσους στρατιώτες.
Στα περίχωρα της πόλης υπάρχουν περίπου 40 καμένα ρωσικά οπλικά συστήματα.

Share.

Comments are closed.