Η Ρωσία απειλεί τώρα τη Σουηδία και τη Φινλανδία αν προσπαθήσουν να μπουν στο ΝΑΤΟ

0

Κι ενώ δεν έχουν κοπάσει οι ρώσικες στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας Μαρία Ζαχάροβα (Мария Владимировна Захарова) δήλωσε σήμερα ότι η Μόσχα θα πρέπει να απαντήσει (φαντάζομαι με τον ίδιο τρόπο) εάν η Σουηδία και η Φινλανδία αποφασίσουν να γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ.
«Όλα τα κράτη μέλη του ΟΑΣΕ υπό την εθνική τους ιδιότητα, συμπεριλαμβανομένης της Φινλανδίας και της Σουηδίας, έχουν επιβεβαιώσει την αρχή ότι η ασφάλεια μιας χώρας δεν μπορεί να οικοδομηθεί σε βάρος της ασφάλειας άλλων.
Προφανώς, η ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, το οποίο είναι πρωτίστως στρατιωτική συμμαχία όπως καταλαβαίνετε, θα είχε σοβαρές στρατιωτικές και πολιτικές συνέπειες, που θα απαιτούσαν από τη χώρα μας να κάνει βήματα απάντησης
», είπε η Ζαχάροβα σε ενημέρωση.


Αφορμή αυτών προειδοποιήσεων ήταν το γεγονός ότι χθες ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτεμπεγκ (Jens Stoltenberg)κάλεσε τη Σουηδία και τη Φινλανδία να συμμετάσχουν σε τηλεδιάσκεψη κορυφής του ΝΑΤΟ για την κατάσταση στην Ουκρανία την Παρασκευή.
Παράλληλα η πρωθυπουργός της Φινλανδίας Σάνα Μάριν (Sanna Marin) δήλωσε ότι η Φινλανδία θα είναι έτοιμη να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ «αν το ζήτημα της εθνικής ασφάλειας γίνει οξύ».
Επιπλέον, ο πρώην πρωθυπουργός της Φινλανδίας Αλεξάντερ Στουμπ (Alexander Stubb), με ανάρτησή του στο twitter, λέει ότι η χώρα θα έπρεπε να μπει στο ΝΑΤΟ.
«Η Ρωσία ωθεί την Φινλανδία πιο κοντά στο ΝΑΤΟ. Πολύ πιο κοντά».

Share.

Comments are closed.