Categories: Κοινωνία

Δήμος Βριλησσίων: Δωρεάν covid test για όλους τους κατοίκους των Βριλησσίων, το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022, στα Δημοτικά Ιατρεία

Ο Δήμος Βριλησσίων μέσω του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης , στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας για τον περιορισμό της διασποράς του ιού covid-19, διοργανώνει σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) , δωρεάν έλεγχο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου, το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022 από τις 09:00-15:00, στα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Βριλησσίων.
Κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και εθελοντών των δημοτικών ιατρείων, θα βρίσκεται στα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου μας , όπου όλοι οι πολίτες των Βριλησσίων άνω των 10 ετών , θα μπορούν να προσέλθουν και να υποβληθούν σε δειγματοληπτικό έλεγχο δωρεάν, γρήγορα και με ασφάλεια.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα , ΑΜΚΑ, καθώς επίσης και τον αριθμό κινητού τηλεφώνου.
Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Βριλησσίων έχοντας ως προτεραιότητα τη διασφάλιση της υγείας των μαθητών, εξασφάλισε και πραγματοποιεί καθημερινά, μέσω των Δημοτικών Ιατρείων, σε συνεργασία με την Α΄& 2η Σχολική Επιτροπή, δωρεάν rapid tests σε όσους από τους μαθητές έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα και έχουν την υποχρέωση διεξαγωγής ελέγχου, όπως ορίζει το υγειονομικό πρωτόκολλο.
Οι μαθητές μπορούν να προσέρχονται χωρίς ραντεβού, με χορήγηση βεβαίωσης από τη διεύθυνση του σχολείου, από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρα 14:00 -17:30 στα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Βριλησσίων (Λ. Πεντέλης 62, 1ος όροφος), για να πραγματοποιούν τον έλεγχό τους.
Το αποτέλεσμα θα δηλώνεται από το προσωπικό των δημοτικών ιατρείων στην πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας, ενώ όσον αφορά στους μαθητές των ιδιωτικών σχολείων θα δίδεται βεβαίωση.

AddThis Website Tools
Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Νίκος Τσούλιας*: Να εξοικειωθούμε με το θάνατο!

Όταν ο άνθρωπος στα πρώτα χρόνια της ζωής του ξεφεύγει από την πράγματι ζωώδη κατάσταση…

10 λεπτά ago

Η ζωή του Έλληνα μέσα από τη «ματιά» της ΕΛΣΤΑΤ

Σημαντικές ανισότητες στις συνθήκες διαβίωσης καταγράφει η έρευνα εισοδήματος και συνθηκών ζωής των νοικοκυριών για…

1 ώρα ago

Πάσχα αγάπης και αλληλεγγύης από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χαλανδρίου

Το γιορτινό τραπέζι «έστρωσε» και φέτος το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χαλανδρίου σε όλες τις…

15 ώρες ago

Νίκος Φασφαλής: Ανοιχτή επιστολή προς την υπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη

Με μια μακροσκελέστατη επιστολή του, ο αιρετός του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΠΕ), με την παράταξη Δημοκρατική Συνεργασία (ΔΗ.ΣΥ.), Νίκος…

16 ώρες ago

Βριλήσσια: Περισσότερες από 2.700 νέες φυτεύσεις δέντρων και θάμνων έχουν πραγματοποιηθεί στο Δήμο από τις αρχές του 2024

Οι τελευταίες φυτεύσεις δέντρων πραγματοποιήθηκαν σε κενές δενδροδόχους σε διάφορα σημεία επί της Λεωφόρου Πεντέλης.…

20 ώρες ago

Αγία Παρασκευή: 10ος Δρόμος Ζωής – Αναδεικνύοντας τον Υμηττό 2025

Για 10η φορά ο Δήμος  Αγίας Παρασκευής συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Αττικής, το Αθλητικό Σωματείο Αγίας…

1 ημέρα ago