Παρουσίαση Βιβλίου: Τα διαχρονικά μυστικά στρατηγικής αξιοποίησης ακινήτων

0

«Σήμερα, την πιο προκλητική και δύσκολη περίοδο για την αγορά ακινήτων, υπάρχουν ρεαλιστικές δυνατότητες ανάπτυξης και αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας μας. Είναι εφικτή όχι μόνο η επιβίωση αλλά η δημιουργία αξίας και η δυναμική απόδοση των ακινήτων μας. Το οικονομικό, θεσμικό, αναπτυξιακό, πολεοδομικό, οικοδομικό και νομοθετικό πλαίσιο παραμένει πολύπλοκο και σύνθετο. Για αυτό μόνο η σωστή εξειδικευμένη ενημέρωση, η εμπεριστατωμένη στρατηγική, η αποδοτική διαχείριση και η αποτελεσματική  ομάδα ειδικών συνεργατών δίνουν την λύση και οδηγούν στην υπεραξία και απόδοση των ακινήτων. Είναι οι ικανές και αναγκαίες συνθήκες επιτυχίας.» αναφέρει στο πρόλογο του βιβλίου ο συγγραφέας Μάνος Κρανίδης
Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι μια σύνθεση δημοσιευμένης αρθρογραφίας 15 ετών, που έχει σκοπό να αναδείξει τα διαχρονικά μυστικά στρατηγικής αξιοποίησης ακινήτων.
Σε ένα σύνθετο πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς ακινήτων, η στρατηγική αξιοποίησης τους στηρίζεται σε τρία μέρη α) στα μυστικά στρατηγικής ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας β) στα μυστικά της πορείας της ελληνικής αγοράς ακινήτων και γ) στα μυστικά στρατηγικής αξιοποίησης ακίνητων.
Το βιβλίο παρουσιάζει, μέσω της εν λόγω αρθρογραφίας, με απλό και κατανοητό τρόπο για όλους, τα κρίσιμα διαχρονικά αναπτυξιακά, επενδυτικά, οικονομικά, πολεοδομικά, τεχνικά, κατασκευαστικά, ενεργειακά, διαχειριστικά ζητήματα για τα ακίνητα, ενταγμένα τελικά  σε μια ενιαία φιλοσοφία αξιοποίησης τους. Με τεκμηριωμένη ανάλυση, επεξήγηση, προτάσεις, ιδέες και ευανάγνωστη παρουσίαση αφήνοντας όμως παράλληλα ανοικτό το περιθώριο για ξεχωριστή διαφορετική σκέψη και αντίληψη στον αναγνώστη, για ζητήματα ακινήτων, διαχρονικά και σύγχρονα , που ακόμη και σήμερα ζητούν απαντήσεις.
Στο βιβλίο ο κάθε ιδιοκτήτης και επενδυτής θα αντιληφθεί ξεκάθαρα ποια είναι τα ζητήματα που πρέπει να προσέχει και να παρακολουθεί στην οικονομία και ποια ειδικά ζητήματα να αξιοποιεί και να υλοποιεί για τα ακίνητα του. Ο καθένας ανάλογα την δική του περίπτωση και τον σκοπό αξιοποίησης. Σήμερα στην αγορά ακινήτων, η επιτυχημένη αξιοποίηση απαιτεί πρώτα πρακτική γνώση και ξεκάθαρη στρατηγική και μετά μια αποτελεσματική τακτική και μια δυνατή ομάδα ειδικών. Τα «διαχρονικά μυστικά στρατηγικής αξιοποίησης ακινήτων» είναι ένα βιβλίο που προσφέρει πρακτική γνώση και αναδεικνύει ξεκάθαρα τα βασικά μέρη μιας επιτυχημένης στρατηγικής.  Δίνει λύσεις, προτάσεις και πυροδοτεί εποικοδομητικές σκέψεις και ιδέες στον αναγνώστη για τα διαχρονικά μυστικά της αξιοποίησης ακινήτων. Για αυτό δεν πρέπει να λείπει από την βιβλιοθήκη κανενός ιδιοκτήτη, επενδυτή, επαγγελματία και διαχειριστή ακινήτων!

Λίγα λόγια για τον Μάνο Κρανίδη
Γεννήθηκε το 1976. Γονείς του, ο Άγγελος Κρανίδης, Ιατρός-Καθηγητής Ουρολογίας, Αντιπρύτανης στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης και η Πόπη Μπορμπουδάκη-Κρανίδη, Ιατρός-Επίκουρος Καθηγήτρια Μικροβιολογίας.

Είναι Πολιτικός Μηχανικός με πτυχίο από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και Μεταπτυχιακού-Master of Science στην Δημόσια Πολιτική και Διοίκηση από το Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon των ΗΠΑ με ανώτατο έπαινο (Highest Distinction). Για τις μεταπτυχιακές σπουδές τιμήθηκε με υποτροφία από το Ίδρυμα Α. Ωνάση, ενώ εργάσθηκε ως βοηθός καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon.
Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της τεχνικής εταιρείας-υπηρεσιών μηχανικών-διαχείρισης ακινήτων KRAMA PROPERTY, με εξειδίκευση σε θέματα, διοίκησης τεχνικών έργων, κατασκευών, ανακαινίσεων, αδειών, μελετών, επιβλέψεων, πολεοδομικών θεμάτων, ρύθμισης αυθαιρέτων, καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και αξιοποίησης ακίνητης περιουσίας.
Υποψήφιος Δήμαρχος Χαλανδρίου, επικεφαλής συνδυασμού ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ 2023, Δημοτικός Σύμβουλος Χαλανδρίου από το 2019. Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΠΑΠ από το 2019 (Σύνδεσμος Δήμων  Προστασίας  Ανάπλασης Πεντελικού). Έχει επίσης θητεύσει ως Δημοτικός Σύμβουλος Χαλανδρίου την περίοδο 2011-2014, με καθήκοντα Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος την περίοδο 2013-2014.
Ενεργό μέλος σε διάφορους οργανισμούς όπως στην «Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ)» ως Γραμματέας Ενημέρωσης, μέλος ΔΣ και ως Πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Βορείων Προαστίων Αθηνών (ΕΝΙΒΟΠΑ), ως μέλος στο «Σύνδεσμο Υποτρόφων Ιδρύματος Α.Ωνάση», στο «Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ)», στο «Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών», στο Project Management Institute (PMI), «Ελληνικό Ίδρυμα Εκτιμητικής» και στο ΕΒΕΑ.
Αρθρογραφεί τακτικά από το 2004 σε διάφορα Μέσα Ενημέρωσης, ενώ εμφανίζεται τακτικά ως αναλυτής σε διάφορες  ραδιοφωνικές & τηλεοπτικές εκπομπές

Share.

Comments are closed.