Μάνος Κρανίδης – «Χαλάνδρι Ορίζοντας 2023»Ενίσχυση και αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας στο Κάτω Χαλανδρίου»

0

Ο επικεφαλής της παράταξης μας, Δημοτικός Σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Μάνος Κρανίδης συναντήθηκε με τον Διευθυντή Κέντρου Υγείας Κάτω Χαλανδρίου κ. Θωμά Βαρδουλάκη.
Κατά τη συνάντηση έγινε αναλυτική ενημέρωση και εποικοδομητική συζήτηση για τα προβλήματα λειτουργίας του Κέντρου. Προβλήματα διαχρονικά που δυστυχώς παραμένουν άλυτα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Κρανίδη
«Άμεση ενίσχυση και αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Κάτω Χαλανδρίου
Ο επικεφαλής της παράταξης μας, Δημοτικός Σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Μάνος Κρανίδης συναντήθηκε με τον Διευθυντή Κέντρου Υγείας Κάτω Χαλανδρίου κ.Βαρδουλάκη, έναν άξιο ιατρό που έχει δώσει την ψυχή του στην μονάδα. Έγινε αναλυτική ενημέρωση και εποικοδομητική συζήτηση για τα πολλά προβλήματα λειτουργίας του Κέντρου. Προβλήματα διαχρονικά που δυστυχώς παραμένουν ανεπίλυτα. Η σωστή ανάδειξη του ζητήματος στο Δημοτικό Συμβούλιο με την ψήφιση ομόφωνου ψηφίσματος δεν επαρκεί. Η Διοίκηση του Δήμου και ο Προέδρος του Δημοτικού Συμβουλίου οφείλουν άμεσα να λάβουν πρακτικές πρωτοβουλίες για την άμεση και ουσιαστική ενίσχυση της μονάδας Ιατρείων Κάτω Χαλανδρίου, με εξειδικευμένο προσωπικό, εξοπλισμό και αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών. Η αδράνεια ουσιαστικής δράσης τόσων ετών πρέπει να σταματήσει. Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι σαφής.
1. Να γίνει συνάντηση άμεσα με τον υπεύθυνο λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Κάτω Χαλανδρίου για λεπτομερή ενημέρωση
2. Να ζητηθεί συνάντηση με το Υπουργό Υγείας προκειμένου να του μεταφέρουμε τα αιτήματα των κατοίκων για λειτουργία του Κέντρου Υγείας με τις απαραίτητες ειδικότητες γιατρών και νοσηλευτών.      
3. Να κοινοποιηθεί η παρούσα απόφαση μέσω των τοπικών ΜΜΕ προς ενημέρωση των συνδημοτών μας.
4. Να κοινοποιηθεί η παρούσα απόφαση στη Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίου (παράρτημα του οποίου είναι το Κ.Υ Κάτω Χαλανδρίου) καθώς και στην υγειονομική περιφέρεια που ανήκει το Κ.Υ.»
Η Δημοτική αρχή οφείλει άμεσα να ενεργοποιηθεί για ένα θέμα που έχει αδιαφορήσει τα προηγούμενα 8 έτη. Το ζήτημα πρέπει να φτάσει άμεσα στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για οριστικές αποφάσεις ενίσχυσης της μονάδας. Η θέση τη δημοτικής μας παράταξης είναι ότι το Κέντρο Υγείας Κάτω Χαλανδρίου είναι εξαιρετικά σημαντικό, υποστηρίζει την υγεία χιλιάδων Χαλανδραίων συμπολιτών μας και πρέπει να αναβαθμιστεί άμεσα σε ένα δυνατό και αποτελεσματικό κέντρο Πρωτοβάθμιας Υγείας με πλήρεις
σύγχρονες προδιαγραφές και επαρκές εξιδεικευμένο προσωπικό.  Όπως αρμόζει σε μια μεγάλη πόλη σαν το Χαλάνδρι και τους χιλιάδες συμπολίτες μας. Γιατί η Δημόσια Υγεία είναι ένα ζήτημα ύψιστης σημασίας για την δημοτική παράταξη μας.
ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ 2023»

Share.

Comments are closed.