Bild: Αυτό είναι το σχέδιο του Πούτιν για την Ουκρανία – Τι αποκαλύπτει έκθεση μυστικής υπηρεσίας

0

Λεπτομέρειες για ένα πιθανό σχέδιο της Ρωσίας να ανατρέψει την ουκρανική κυβέρνηση μετά από μια ευρεία εισβολή στη χώρα, αναφέρονται λεπτομερώς σε έκθεση που παρουσιάζει η Γερμανικής εφημερίδας Bild.
Η έκθεση, που προέρχεται από μια πηγή ξένων μυστικών υπηρεσιών, περιγράφει το σχέδιο τριών βημάτων του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν να φέρει την Ουκρανία υπό ένα νέο “ενωσιακό κράτος” που περιλαμβάνει τη Ρωσία και τη Λευκορωσία, με τη Μόσχα ως κέντρο ελέγχου.
Σύμφωνα με την πηγή της Bild, το «Βήμα 1» θα έβλεπε τον ρωσικό στρατό να περικυκλώνει και να πολιορκεί τις μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας, αφού πρώτα καταστρέψει οποιαδήποτε στρατιωτική αντίσταση στο πεδίο.
Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες και οι πολιτικοί που είναι πιστοί στον Πούτιν – ήδη εγκατεστημένοι – θα “ενεργοποιούνταν” στη χώρα και θα εκτελούσαν το έργο της εγκατάστασης της φιλορωσικής ηγεσίας στις πόλεις, οι οποίες στη συνέχεια θα παραδίδονταν στις ρωσικές δυνάμεις.
Στη συνέχεια, οι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών «θα καταλάβουν στρατηγικές εγκαταστάσεις, θα εξαλείψουν τις απειλές, θα στρατολογήσουν όσους επιθυμούν να συνεργαστούν και θα δημιουργήσουν μια νέα ηγεσία στις κατακτημένες πόλεις», αναφέρει η έκθεση.
Αυτή η μέθοδος θα εκτελούνταν στις μεγάλες πόλεις, έως ότου όλες οι βασικές πληθυσμιακές περιοχές τεθούν υπό ρωσικό έλεγχο.
Μόλις ολοκληρωθεί αυτό, θα ξεκινήσει το «Βήμα 2», με τη Ρωσία να εγκαθιστά ένα νέο φιλομοσκοβικό κοινοβούλιο – τη λεγόμενη «Verkhovna Rada», αναφέρει η Bild.
Η «Verkhovna Rada» θα κηρύξει περιττό το κοινοβούλιο της Ουκρανίας και στη συνέχεια θα γίνει το νομοθετικό σώμα-μαριονέτα της Ρωσίας, γεμάτο με εκπροσώπους που έχουν ήδη επιλεγεί από τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών.
Αλλά η «Verkhovna Rada» θα είναι μόνο προσωρινή και τελικά θα μετατραπεί σε μια νέα κυβέρνηση – πλήρως εξαρτημένη από τη Ρωσία – για να δώσει την ψευδαίσθηση της δημοκρατίας στην Ουκρανία.
Προκειμένου να διευκολυνθεί αυτή η μετάβαση, η Ρωσία θα ξεκινήσει μια προπαγανδιστική εκστρατεία τόσο στην Ουκρανία όσο και στη Δύση για να πείσει ορισμένους ότι η νέα κυβέρνηση είναι νόμιμη.
Οι φιλορώσοι «ειδικοί» και πολιτικοί θα πλημμύριζαν τα ερτζιανά και θα δικαιολογούσαν την εισβολή, διαδίδοντας μια εκστρατεία ψεμάτων, αναφέρει η έκθεση.
Ωστόσο, η πιο ανησυχητική λεπτομέρεια της έκθεσης είναι το «Τρίτο Βήμα» του Κρεμλίνου, το οποίο σύμφωνα με την Bild θα έβλεπε Ουκρανούς ακτιβιστές να συγκεντρώνονται και να τοποθετούνται σε στρατόπεδα μόλις εγκατασταθεί μια φιλορωσική κυβέρνηση.
Η μη κατονομαζόμενη μυστική υπηρεσία που διέρρευσε τις πληροφορίες στο ταμπλόιντ ισχυρίστηκε ότι «μια πλήρους κλίμακας εισβολή είναι επί του παρόντος το πιο πιθανό σενάριο», αναφέρει η έκθεση. Υποθέτοντας ότι ο Πούτιν δεν θα αλλάξει γνώμη στο μεταξύ, η πηγή είπε στην Bild ότι η εισβολή θα γίνει τον Φεβρουάριο ή το Μάρτιο το αργότερο.
Η Ρωσία έχει αρνηθεί σχέδια εισβολής στην Ουκρανία, αλλά έχει αναπτύξει περισσότερους από 100.000 στρατιώτες κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας και λέει ότι θα μπορούσε να λάβει απροσδιόριστα στρατιωτικά μέτρα εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά της, συμπεριλαμβανομένης της υπόσχεσης του ΝΑΤΟ να μην παραδεχτεί ποτέ το Κίεβο.

  • Διαβάστε ο πλήρες άρθρο του δημοσιογράφου Ulian Röpcke της γερμανικής εφημερίδαςBild με τίτλο «PSEUDOPARLAMENT UND INTERNIERUNGSLAGER Putins PutschPlan für die Ukraine», στα γερμανικά, πατώντας ΕΔΩ
Share.

Comments are closed.