Οι προτάσεις της Δημοτικής Παράταξης του Νίκου Μπαρμπούνη για την επέκταση της Λεωφόρου Κύμης

0

Η Επέκταση της Λεωφόρου Κύμης είναι ένα έργο το οποίο θα επηρεάσει τη ζωή και την καθημερινότητα του Ηρακλείου. Οφείλουμε με επεμβάσεις και προτάσεις βελτίωσης των προϋποθέσεων υλοποίησης του έργου, να προασπίσουμε την ποιότητα ζωής όλων μας και σήμερα και στο μέλλον.
Δυο είναι τα σημεία εκείνα που αφορούν άμεσα το Ηράκλειο και στα οποία οφείλουμε να παρέμβουμε ώστε να εξασφαλίσουμε το καλύτερο προς το συμφέρον της πόλης και των κατοίκων της:
Α) Η κατασκευή του Κόμβου σύνδεσης της Λεωφόρου Κύμης (έξοδος Κύμης/ Πλαπούτα) με την Αττική Οδό.
Β) Η κατασκευή του Δρόμου με ανοιχτή οδοποιία για 360 μέτρα μέχρι το νότιο στόμιο της σήραγγας, στο ύψος της υφιστάμενης οδού Νεφέλης στο Ηράκλειο.
Ο τωρινός σχεδιασμός του έργου αντί να λύνει προβλήματα, όπως κυκλοφοριακή συμφόρηση, δημιουργεί περισσότερα. Διχοτομεί  και πάλι το Ηράκλειο καθώς η ανοιχτή οδοποιία των 360 μέτρων  σημαίνει ότι  η διέλευση τμημάτων και δρόμων του Ηρακλείου που συνδέουν τις μεταξύ τους περιοχές δεν θα είναι δυνατή. Επίσης, η επέκταση της Λεωφόρου Κύμης όπως προτείνεται ρυμοτομεί σημαντικό αριθμό οικιών και ιδιοκτησιών και επιπλέον όπως έχει σχεδιαστεί αφήνει μετέωρες τις μη ρυμοτομούμενες ιδιοκτησίες πάνω από το καινούργιο όρυγμα. Τέλος, θεωρείται δεδομένη η αύξηση των διελεύσεων των αυτοκινήτων άρα δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται και η αύξηση των εκπομπών των καυσαερίων και της ηχορύπανσης, πράγμα που σημαίνει ότι θα επιβαρυνθεί η υγεία των κατοίκων.
Για όλους αυτούς τους λόγους η Δημοτικής μας Παράταξη στηρίζει την πρόταση που κατατέθηκε από το Δίκτυο Πολιτών, η οποία βασίστηκε σε πρόταση δημότη του Ηρακλείου. Συγκεκριμένα προτείνουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης, 2 Φεβρουαρίου 2022 να ψηφιστεί:

  • Η κατασκευή σκεπαστής σήραγγας σε όλο το κομμάτι Μετσόβου – Καλπακίου- Σινώπης
  • Η σήραγγα της Λεωφόρου Κύμης που άρχεται από την οδό Πλαπούτα να είναι επίσης σκεπαστή και να κατασκευαστούν επί των δυο σκεπάστρων αθλητικοί χώροι και χώροι πρασίνου.
  • Ως αντισταθμιστικό έργο να σκεπαστεί το ανοιχτό τμήμα της Αττικής Οδού που διέρχεται από το προάστιό μας.

Επιπροσθέτως και για να διασφαλιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το συμφέρον του Δήμου και των Δημοτών προτείνουμε:

  • Τον ορισμό Τεχνικού Συμβούλου, ο οποίος θα παρακολουθεί την πορεία υλοποίησης του έργου, τόσο στο στάδιο της δημοπράτησης, της μελέτης αλλά και της υλοποίησής του.
Share.

Comments are closed.