«Χαλάνδρι σε Δράση»: Αποκαλύφθηκε η ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής – Ούτε μία συγγνώμη προς τους πολίτες!

0

Η δημοτική παράταξη «Χαλάνδρι σε Δράση», τη δημοτική σύμβουλο Κρίστυ Αγαπητού, με ανακοίνωσή της ζητά το σχέδιο του δημάρχου Σίμου Ρούσσου για την κακοκαιρία «Ελπίς» και παράλληλα τονίζει μεταξύ των άλλων ότι «η νυν διοίκηση πιάστηκε “αδιάβαστη” και άφησε τον Δήμο στο έλεος του χιονιά για μία ολόκληρη εβδομάδα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης αναφέρει:
«Την ώρα της μάχης δεν κάνουμε κριτική! Συνηθίζεται να το λέμε και εμείς το εφαρμόσαμε…. Σήμερα όμως τα χιόνια έλιωσαν, το τοπίο καθάρισε και μαζί με αυτό αποκαλύφθηκε η ανεπάρκεια της σημερινής δημοτικής αρχής….
Αντίθετα με το ύφος και τις πρακτικές της σημερινής διοίκησης, από την πρώτη στιγμή θέσαμε τους εαυτούς μας θεσμικά και ατομικά στη διάθεση του δήμου. Εξάλλου η επιλογή μας να υπηρετήσουμε το δήμο, σημαίνει ακριβώς αυτό, ότι είμαστε εδώ για να εξυπηρετήσουμε και να βελτιώσουμε τη καθημερινότητα των συμπολιτών μας.  Για αυτό και από την πρώτη στιγμή, αναζητήσαμε το σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της κατάστασης.
Είναι ολοφάνερο, ότι η νυν διοίκηση, με επικεφαλής τον κ. Σίμο Ρούσσο, πιάστηκε «αδιάβαστη» και άφησε τον Δήμο στο έλεος του χιονιά, όχι για ένα ή δύο 24ωρα αλλά σχεδόν για μια ολόκληρη εβδομάδα!
Εξάλλου το Χαλάνδρι είχε τη τιμητική του στα τηλεοπτικά πλάνα, όπου το «αρκτικό Χαλάνδρι» έγινε πανελλαδικά γνωστό. Σε αυτό το απίστευτο διοικητικό χάος, φωτεινό παράδειγμα οι εργαζόμενοι του Δήμου, που παρόλη την κακοδιοίκηση, κατέβαλαν υπερπροσπάθεια, και με τα πενιχρά μέσα που είχαν στη διάθεσή τους έδωσαν μια σκληρή μάχη.
Όπως άλλωστε συνηθίζει η σημερινή διοίκηση έψαξε αμέσως να αναζητήσει τις ευθύνες αλλού, έτσι οι συμπολίτες μας αντί να διαβάσουν μια εξήγηση ή μια συγγνώμη, διάβασαν τις ανταλλαγές ανακοινώσεων και αλληλοκατηγοριών, μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας.  Μια διαμάχη όπου με υπευθυνότητα επιλέγουμε να μην εμπλακούμε.
Επιλέγουμε όμως να συμβάλουμε στη λύση και να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας από την επόμενη κρίση.  Ζητούμε λοιπόν σήμερα από το Δήμαρχο Χαλανδρίου, να μας καταθέσει το «σχέδιο» του για την αντιμετώπιση της «Ελπίδας».
Υπήρξαν συγκεκριμένες ενέργειες προετοιμασίας;

  • Συνήλθε το συντονιστικό του Δήμου με τους εμπλεκόμενους φορείς για να συντονιστούν (Αστυνομία – Πυροσβεστική – ΕΚΑΒ – ΔΕΔΗΕ –ΕΥΔΑΠ – Εθελοντικές Ομάδες ) όπως επιβάλλεται από το μνημόνιο;
  • Μεταφέρθηκε αλάτι σε σημαντικά σημεία του Δήμου ( Πλατείες – Εκκλησίες – Κέντρα Υγείας – Στάσεις Μετρό – Σχολεία – κ.λ.π );
  • Τέθηκαν και πότε σε λειτουργία τα μηχανήματα του Δήμου; Είχαν τοποθετηθεί έγκαιρα σε κομβικά σημεία του Δήμου για να δράσουν άμεσα;

Ενεργοποιήθηκαν οχήματα – μηχανήματα ιδιωτών όπως προβλέπεται από το σχέδιο Αντιμετώπισης  Εκτάκτων Αναγκών του Δήμου Χαλανδρίου;
Είναι προφανές ότι ο κ. Ρούσσος αισθάνεται, ότι ο Δήμος του ανήκει. Γιατί δεν εξηγείται διαφορετικά, ότι εκτός από την ανυπαρξία σχεδιασμού μίας σοβαρής κατάστασης, δεν ζήτησε ούτε δέχτηκε τη βοήθεια που του προσφέραμε εκπροσωπώντας αν μη τι άλλο, τη μισή κυριολεκτικά πόλη μας.

Γιατί ευτυχώς, κ. Ρούσσο δεν είμαστε όλοι ίδιοι.
Γιατί εμείς αγαπάμε το Χαλάνδρι…
Δημοτική Παράταξη “Χαλάνδρι σε Δράση
”»

Share.

Comments are closed.