Μεσολόγγι: Αναστολή είσπραξης διοδίων στη Γαβρολίμνη – Πρόβλημα με το νερό στο Μεσολόγγι – Υπό κατάρρευση η γέφυρα στο Ευηνοχώρι

0

Η Νέα Οδός, ανταποκρινόμενη στις έκτακτες συνθήκες που προκλήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τη Δυτική Ελλάδα και έπειτα από συνεννόηση με το αρμόδιο Υποδομών και Μεταφορών, προχωρά άμεσα σε αναστολή είσπραξης διοδίων, από τους πλευρικούς σταθμούς διοδίων Γαβρολίμνης του αυτοκινητοδρόμου της Ιόνιας Οδού.
Ειδικότερα από χθες στις 19:00 μπαίνει σε εφαρμογή προσωρινή αναστολή είσπραξης για όλες τις κατηγορίες οχημάτων στους συγκεκριμένους σταθμούς.
Υπενθυμίζουμε ότι τα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα είχαν σαν αποτέλεσμα τη διακοπή της κυκλοφορίας στην Παλαιά Εθνική Οδό Αντιρρίου – Μεσολογγίου, λόγω καθίζησης οδοστρώματος τοπικής γέφυρας και από την ίδια στιγμή είχαμε ζητήσει να εφαρμοστεί το παραπάνω μέτρο.

Παραμένει το πρόβλημα με το νερό στο Μεσολόγγι
Οι καταστροφές που προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση το περασμένο Σαββατοκύριακο στις δύο γέφυρες (την οδική και την παλαιά σιδηροδρομική) στον Εύηνο, στο ύψος του Ευηνοχωρίου στο Μεσολόγγι, έχουν οδηγήσει τους κατοίκους της Ιεράς Πόλης, αλλά και χωριών που συνδέονταν με την πρωτεύουσα της Αιτωλοακαρνανίας μέσω αυτού του οδικού άξονα σε απόγνωση.
Η υδροδότηση της πόλης έχει τρομακτικά προβλήματα, αφενός γιατί έχει μειωθεί η ροή, αφετέρου διότι το νερό δεν είναι ακόμα πόσιμο.
Το ένα πρόβλημα προέκυψε επειδή από τη πάνω στη σιδηροδρομική γέφυρα του Ευήνου ήταν στηριγμένοι δυο αγωγοί, που μετέφερε νερό από γεωτρήσεις που είχαν γίνει ανατολικά του ποταμού και με την πτώση της οι αγωγοί αυτοί έσπασαν.
Το άλλο πρόβλημα οφείλεται στις έντονες βροχοπτώσεις της περιοχής εξ αιτίας των οποίων θολότητα του νερού στη ζώνη του Μεσολογγίου. Συγκεκριμένα το πρόβλημα εστιάζεται στις περιοχές: Μεσολογγίου, Άγ. Θωμά, Αγριλιάς, Ρετσίνων, Μουσούρων και Ελληνικών, οι οποίες δεν πρέπει  να χρησιμοποιούν το νερό αυτό για πόση ή μαγείρεμα.

Υπό κατάρρευση και η οδική γέφυρα στο Ευηνοχώρι
Συνεχίζεται η καθίζηση της γέφυρας της εθνικής οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων στο Ευηνοχώρι και πλέον εκφράζονται φόβοι για την πλήρη κατάρρευση της.

Σύμφωνα με πληροφορίες των κατοίκων της περιοχής, κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή και μια τέτοια εξέλιξη μεταθέτει την όποια αποκατάσταση του προβλήματος σε βάθος χρόνου, γεγονός που ανατρέπει την ζωή και την καθημερινότητα χιλιάδων κατοίκων της περιοχής.
Ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα είναι η καλλιέργεια των χωραφιών.
Κάποιοι κάτοικοι του Ευηνοχωρίου έχουν χωράφια ανατολικά του ποταμού, στη περιοχή του Γαλατά καθώς και κάποιοι από το Γαλατά  έχουν χωράφια δυτικά, στην περιοχή του Ευηνοχωρίου. Η μοναδική επικοινωνία αυτών των δυο περιοχών γίνεται τώρα αποκλειστικά μέσω Ιονίας Οδού και ρωτάμε: Πώς θα πάνε τα τρακτέρ, των οποίων η διέλευση απαγορεύεται στην Ιονία Οδό, από τη μια περιοχή στην άλλη για να καλλιεργηθούν τα χωράφια;

Share.

Comments are closed.