Μεσολόγγι: Καθίζηση στη γέφυρα του Ευήνου – Θέμα χρόνου η κατάρρευσή της – Μέσω Ιονίας οδού η κυκλοφορία

0

Από χθες τα μεσάνυχτα έχει απαγορευθεί η κυκλοφορία στη γέφυρα του Ευήνου, στην παλιά εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων, γιατί είχαν παρατηρηθεί ενδείξεις καθίζησης στο κατάστρωμά της, αλλά και έντονα προβλήματα στη διπλανή γέφυρα του ΟΣΕ.
Με το πρώτο φως της ημέρας αποκαλύφθηκε το μέγεθος της καταστροφής που προκλήθηκε και στις δύο γέφυρες. Η μεν γέφυρα του ΟΣΕ έχει καταστραφεί πλήρως και έχει προκαλέσει ζημιά και στον έναν από τους δυο αγωγούς νερού της ΔΕΥΑΜ, που τροφοδοτεί με πόσιμο νερό το Μεσολόγγι.
Σε ότι αφορά την άλλη γέφυρα, πάνω στην οποία περνά η παλιά εθνική οδός, είναι θέμα χρόνου, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, να καταρρεύσει και αυτή.
Πλέον η οδική επικοινωνία γίνεται μόνο μέσω της Ιονίας Οδού, γεγονός που δημιουργεί πάρα πολλά προβλήματα στους ντόπιους, οι οποίοι είναι πλέον υποχρεωμένοι να πληρώνουν διόδια για αποστάσεις ακόμα και πέντε έως δέκα χιλιομέτρων.
Ελπίζουμε ότι η Περιφέρεια αλλά και το Υπουργείο Συγκοινωνιών θα ενεργοποιηθούν και θα λάβουν τα κατάλληλα μέτρα, ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα.

Share.

Comments are closed.