Μεσολόγγι: Κατέρρευσε η σιδηροδρομική γέφυρα του ΟΣΕ στον Εύηνο ποταμό – Πρόβλημα με την υδροδότηση της πόλης [Βίντεο]

0

Τελειωμό δεν έχουν τα προβλήματα στην Δυτική Ελλάδα. Τα ορμητικά νερά του Ευήνου ποταμού κατάφεραν να ρίξουν την σιδηροδρομική γέφυρα, στο ύψος του Ευηνοχωρίου. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η συγκεκριμένη σιδηροδρομική γραμμή δεν είναι λειτουργική καθώς υπάρχει από τότε που εκτελούνταν τα δρομολόγια από το Αγρίνιο προς το Κρυονέρι.
Συγκεκριμένα τα ορμητικά νερά του ποταμού φαίνεται ότι παρέσυραν κάποιους πυλώνες που στηρίζαν την γέφυρα, στην στηριζόταν και ο αγωγός υδροδότησης του Μεσολογγίου ο οποίος προφανώς έχει υποστεί ζημιά. Στο σημείο έχουν σπεύσει οι αρμόδιοι της ΔΕΥΑΜ προκειμένου να δουν τι ακριβώς έχει συμβεί.

 ΔΕΥΑΜ: Μη ασφαλές “μέχρι νεωτέρας” το νερό σε Μεσολόγγι, Αγριλιά, Αγ. Θωμά, Ρέτσινα, Μούσουρα και Ελληνικά
Με επείγουσα ανακοίνωσή της η ΔΕΥΑ Μεσολογγίου καλεί μέχρι νεωτέρας τους κατοίκους των περιοχών των περιοχών Μεσολογγίου, Άγ. Θωμά, Αγριλιάς, Ρετσίνων, Μουσούρων και Ελληνικών να μην χρησιμοποιούν το νερό για πόση ή μαγείρεμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΕΥΑΜ:
«Μετά από τις έντονες βροχοπτώσεις στην περιοχή μας παρατηρήθηκε θολότητα του νερού των γεωτρήσεων που υδροδοτούν την ζώνη του Μεσολογγίου.
Μέχρις ότου ολοκληρωθεί η υγειονομική αναγνώριση και επιθεώρηση των εγκαταστάσεων μας στον Εύηνο ποταμό καλούνται οι κάτοικοι των περιοχών Μεσολογγίου, Άγ. Θωμά, Αγριλιάς, Ρετσίνων, Μουσούρων και Ελληνικών να μην χρησιμοποιούν το νερό για πόση ή μαγείρεμα.
Με νεώτερη ανακοίνωσή μας θα σας ενημερώσουμε για τα αποτελέσματα των αναλύσεων και για την ασφαλή χρήση του νερού για ανθρώπινη κατανάλωση

Δείτε βίντεο του Nafpaktia news 

Share.

Comments are closed.