Ένωση Γονέων αγίας Παρασευής: Ζοφερή η κατάσταση των σχολείων στην Αγ. Παρασκευή λόγω των εκπαιδευτικών κενών με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας

0
  • Πρωτοφανή τα κενά τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
  • Οργή από τα αποτελέσματα της Β’ φάσης πρόσληψης αναπληρωτών : Καλύφθηκε λιγότερο από το 1/3 των κενών των σχολείων που είχαν ζητήσει οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Από την πρώτη ημέρα είχαμε εντοπίσει τα ιδιαιτέρως αυξημένα εκπαιδευτικά κενά της φετινής χρονιάς. Οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης μας διαβεβαιώναν ότι τα κενά θα καλυφθούν άμεσα με την πολυαναμενόμενη Β΄φάση πρόσληψης αναπληρωτών.

Η Β’ φάση πρόσληψης αναπληρωτών ολοκληρώθηκε και το αποτέλεσμα είναι ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΟ:

Α’΄Βάθμια Εκπαίδευση (Νηπιαγωγεία & Δημοτικά)

Χωρίς δάσκαλο και χωρίς νηπιαγωγούς στην τάξη ξεκίνησε η χρονιά στην Πρωτοβάθμια. Υπενθυμίζουμε ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια η Πρωτοβάθμια είχε μπει σε μια σειρά και δεν αντιμετωπίζαμε τέτοιας φύσεως και έκτασης φαινόμενα.
Μετά τις προσλήψεις της Β΄φάσης:

  • Τεράστια παραμένουν τα κενά στην παράλληλη στήριξη, τον πιο ευαίσθητο τομέα της εκπαίδευσης
  • Κλειστά παραμένουν τμήματα ένταξης λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών
  • Δεν λειτουργούν ολοήμερα τμήματα σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών

Σε απόγνωση βρίσκονται οι γονείς που κινδυνεύουν πλέον να χάσουν τις δουλειές τους  και βλέπουν να τινάζεται στον αέρα όλος  ο οικογενειακός προγραμματισμός.

Β’Βάθμια Εκπαίδευση (Γυμνάσια και Λύκεια) 

  • Τράπεζα Θεμάτων : Έχουμε.
  • Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής : Έχουμε.
  • Καθηγητές να κάνουν μάθημα στα παιδιά μας : ΔΕΝ έχουμε
  • Με δίωρα, τρίωρα και τετράωρα ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά. Χιλιάδες είναι οι διδακτικές ώρες που χάθηκαν τις τρεις πρώτες εβδομάδες, μόνο στην πόλη μας. Κενά είχαμε ακόμα και σε Πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα και σε μαθήματα της Τράπεζας θεμάτων.
    Οι προσλήψεις της β΄φάσης για ολόκληρη τη Β΄Αθήνας είναι μόλις 79 , λιγότερες δηλαδή από το 1/3 των πραγματικών κενών .(περίπου 300 εκπαιδευτικοί διαφόρων ειδικοτήτων χρειάζονται για την κάλυψη όλων των κενών). Οι 79 προσλήψεις αφορούν σε τέσσερις συγκεκριμένες ειδικότητες : Φιλόλογοι (ΠΕ02), Μαθηματικοί (ΠΕ03), Φυσικοί-Χημικοί-Βιολόγοι (ΠΕ04), Πληροφορικοί (ΠΕ086). Μετά τις προσλήψεις της Β΄φάσης:
  • Παραμένουν τα κενά των υπολοίπων ειδικοτήτων
  • Σε απόγνωση οι μαθητές/ριες της επαγγελματικής εκπαίδευσης. Χωρίς καθηγητές ολόκληρα τμήματα ειδίκευσης του τόσο σημαντικού αυτού τομέα εκπαίδευσης.
  • Μονόωρα κάνουν οι μαθητές συγκεκριμένης επαγγελματικής ειδίκευσης

Υπάρχει άραγε καθόλου ντροπή για την κατάσταση αυτή;;;

Aυτό είναι το αναβαθμισμένο σχολείο που εξαγγέλει και επαίρεται  το Υπουργείο Παιδείας? Σχολείο χωρίς εκπαιδευτικούς γεμάτο κενά και ελλείψεις;
Το Δημόσιο Σχολείο ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΑΙ με τέτοιες συνθήκες και την  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ για την  ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ αυτή την έχει το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.

Η κατάσταση αυτή είναι πρωτοφανής .

Εμείς οι γονείς συντεταγμένα μέσω των συλλογικών μας οργάνων  και σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς μας θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να αποτρέψουμε την απαξίωση και την υποβάθμιση των σχολείων μας.

Απαιτούμε
ΑΜΕΣΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ
Ο αγώνας για το Δημόσιο Σχολείο αφορά ολόκληρη την κοινωνία  και οφείλουμε να τον δώσουμε     ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!

Share.

Comments are closed.