Νίκος Ανδρουλάκης: Ναι και στον ήλιο του ΠΑΣΟΚ, ναι και στην συμπαράταξη

0

Τη δημιουργία μιας ισχυρής δημοκρατικής παράταξης, που θα γίνει η φωνή της ελληνικής Σοσιαλδημοκρατίας, έθεσε ως στόχο ο Νίκος Ανδρουλάκης, υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, λίγες εβδομάδες πριν από τις εσωκομματικές κάλπες, καλεσμένος χθες στον Alpha 98,9 και την εκπομπή «Ραντάρ», με τον Τάκη Χατζή.
Υποστηρίζοντας ότι η πανδημία ανέδειξε την αξία της Σοσιαλδημοκρατίας ως «ασπίδα αντιμετώπισης τέτοιων ακραίων συνθηκών και καταστάσεων», φέρνοντας στην πρώτη γραμμή το κοινωνικό κράτος, την υγεία, την παιδεία και τον δημόσιο χαρακτήρα τους, ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής σημείωσε με αφορμή και τις γερμανικές εκλογές, ότι η Σοσιαλδημοκρατία ανακτά τις δυνάμεις της και σε άλλες χώρες. «Εμείς πρέπει να ανανεώσουμε και να προτείνουμε μία ανταγωνιστική παραγωγική βάση, υψηλής ανθεκτικότητας σε τέτοιες αλλαγές και παράλληλα, να ενισχύσουμε το κοινωνικό κράτος για να στηρίξουμε τους πιο ευάλωτους», είπε.
Ερωτηθείς για τις εκλογές για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, ο κ. Ανδρουλάκης εξέφρασε την φιλοδοξία να αποτελέσουν ένα πολιτικό γεγονός που δεν θα ενδιαφέρει μόνο τα μέλη του κόμματος, αλλά όλους τους δημοκράτες πολίτες «ώστε να υπάρχει μία ισχυρή κεντροαριστερά, μία ισχυρή δημοκρατική παράταξη, η φωνή της ελληνικής Σοσιαλδημοκρατίας». Όσο για τον ντόρο που γίνεται γύρω από το όνομα του κόμματος, ο κ.Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι τα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ και η συμπαράταξη δεν είναι ανταγωνιστικές έννοιες. «Μπορούμε να διατηρήσουμε την ιστορικότητα των συμβόλων μας και να σεβαστούμε την προσπάθεια της συμπαράταξης. Αρκεί να υπάρχει κοινή λογική», είπε, δηλώνοντας ανοιχτός να βρεθεί η βέλτιστη λύση, ώστε και ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ να υπάρχει και η συμπαράταξη να έχει προοπτική. «Μπορούν να γίνουν και τα δύο, δεν είναι ανταγωνιστικά. Αρκεί να υπάρχει μία μεγάλη συμμετοχή που θα μας δίνει ώθηση για το μέλλον», είπε.
Όσο για το προσωπικό του όραμα, ο Νίκος Ανδρουλάκης, έβαλε ψηλά τον πήχη. «Μία μεγάλη δημοκρατική παράταξη αποτελεί προίκα για το μέλλον της χώρας μας», είπε, καθώς είναι ο χώρος που μπορεί να φέρει ένα προοδευτικό πολιτικό σχέδιο για τον τόπο και να δημιουργήσει τις συνθήκες ώστε να αλλάξει ο δρόμος που σήμερα βαδίζουμε. Περιγράφοντας, εξάλλου, μία χώρα που σε λίγα χρόνια θα έχει 8,5 εκατομμύρια πληθυσμό, γηρασμένο, χαμηλής ανταγωνιστικής βάσης, με μεγάλα γεωπολιτικά προβλήματα και πολλά Ελληνόπουλα να φεύγουν στο εξωτερικό, ο κ.Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι «αυτό θέλω να ανατρέψω και αυτός είναι ο λόγος της προσπάθειάς μου».

Ακούστε αναλυτικά τη συνέντευξη του κ. Ανδρουλάκη

Share.

Comments are closed.