Αμερικάνικο CDC: Οι ανεμβολίαστοι έχουν 11 φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από κορονοϊό

0

Οι ανεμβολίαστοι έχουν 11 φορές περισσότερες πιθανότητες να χάσουν τη ζωή τους από κορονοϊό σε σύγκριση με τους εμβολιασμένους.
Αυτό αναφέρει μεγάλη έρευνα των Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (Center for Disease Control and Prevention – CDC ), του κορυφαίου εθνικού ινστιτούτου δημόσιας υγείας των Ηνωμένων Πολιτειών, το οποίο εξέτασε τα κρούσματα Covid-19, τις νοσηλείες και τους θανάτους σε 13 πολιτείες των ΗΠΑ «και βρήκε περαιτέρω αποδείξεις για τη δύναμη του εμβολιασμού», όπως δήλωσε η διευθύντρια του CDC, Δρ Rochelle Walensky, σε συνέντευξή της την Παρασκευή.
Περισσότερα από 600.000 κρούσματα Covid από τον Απρίλιο έως τα μέσα Ιουλίου αναλύθηκαν και συνδέθηκαν με την κατάσταση του εμβολιασμού. Όσοι δεν ήταν εμβολιασμένοι είχαν περίπου 4,5 φορές περισσότερες πιθανότητες να προσβληθούν από τον ιό, περισσότερες από 10 φορές περισσότερες πιθανότητες να νοσηλευθούν με τον ιό και 11 φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από τη νόσο.
Μια προηγούμενη μελέτη του CDC, βασισμένη σε δεδομένα από 43.127 περιπτώσεις Covid στην κομητεία του Λος Άντζελες, μεταξύ Μαΐου και Ιουλίου, διαπίστωσε ότι οι ανεμβολίαστοι είχαν πέντε φορές περισσότερες πιθανότητες να προσβληθούν από κορωνοϊό και ήταν 29 φορές πιο πιθανό να νοσηλευθούν με τον ιό.
«Ο εμβολιασμός λειτουργεί», είπε η κ. Walensky. «Έχουμε τα επιστημονικά εργαλεία που χρειαζόμαστε για να ανακάμψουμε από αυτή την πανδημία».

  • Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο του δημοσιογράφου Rich Mendez, του αμερικάνικου τηλεοπτικού δικτύου CNBC, με τίτλο «New study finds unvaccinated are 11 times more likely to die from Covid, CDC says», στα αγγλικά, πατώντας ΕΔΩ
Share.

Comments are closed.