Νίκος Φασφαλής: Συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ που φορά μετατάξεις, αποσπάσεις, παραιτήσεις εκπαιδευτικών

0

Με ανακοίνωσή του ο πρώην Αιρετός στο ΚΥΣΠΕ, Νίκος Φασφαλής, ενημερώνει τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας, για την επερχόμενη συνεδρίαση του του διορισμένου ΚΥΣΠΕ για μετατάξεις, αποσπάσεις και παραιτήσεις εκπαιδευτικών για το σχολικό έτος 2021-2022,, στην οποία έχουν συμπεριληφθεί και οι αποσπάσεις νεοδιόριστων εκπαιδευτικών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Φασφαλή:
«Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι,
Θέλω να σας ενημερώσω ότι για την Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021 έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του “διορισμένου” ΚΥΣΠΕ .
Μεταξύ των άλλων θεμάτων της ημερήσιας διάταξης (εξέταση αιτήσεων αποδέσμευσης εκπαιδευτικών για μετάταξη, εξέταση αιτήσεων παραίτησης εκπαιδευτικών κλπ.) θα συμπεριληφθεί και αυτό των αποσπάσεων εκπαιδευτικών Π.Ε. από Π.Υ.Σ.Π.Ε. σε Π.Υ.Σ.Π.Ε. για το σχολικό έτος 2021-2022 .
Κυρίως θα αφορά την εξέταση θεμάτων αποσπάσεων που σχετίζονται με τους νεοδιόριστους και τους κατά προτεραιότητα, αφού το ηλεκτρονικό σύστημα για την υποβολή αιτήσεων απόσπασης δεν άνοιξε γεγονός που θεωρώ απαράδεκτο!
Δυστυχώς η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου της Παιδείας αδιαφορεί ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών με σοβαρά προβλήματα υγείας, οικογενειακά αλλά και άλλα ζητήματα που προέκυψαν μέσα στους μήνες αυτούς που πρέπει να αποσπαστούν  ή να ανακληθεί η απόσπασή τους.
Ακόμη δεν πρέπει να λησμονεί κανείς ότι οι εκπαιδευτικοί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις εσχατιές της πατρίδας μας και παραμένουν εγκλωβισμένοι για πολλά χρόνια σ’ αυτές τις περιοχές μακριά από το τόπο κατοικίας τους και  μακριά από τις οικογένειες τους.
Οικονομικοί λόγοι, επίσης, επιβάλλουν τις αποσπάσεις αφού και οι εκπαιδευτικοί είναι κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας και βιώνουν τις δυσκολίες της εποχής.
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, με δεκανίκια τους δοτούς που λειτουργούν στα Υπηρεσιακά  Συμβούλια κατ’ εντολή της,  δείχνει να αδιαφορεί για όλα τα παραπάνω αφού κατά την προσφιλή της τακτική  δεν έδωσε τη δυνατότητα μέσω του  ηλεκτρονικού συστήματος το δικαίωμα υποβολής νέων αιτήσεων απόσπασης με αποτέλεσμα τη φαλκίδευση των  δικαιωμάτων των συναδέλφων εκπαιδευτικών.
Οι διαδικασίες αυτές είναι απαράδεκτες  και μας οδηγούν σε σκοτεινές εποχές του παρελθόντος  δίχως τις αρχές της Διαφάνειας και της Ισονομίας.
Για όλους αυτούς τους λόγους καλώ την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να σταματήσει επιτέλους αυτή την τακτική, να ανοίξει το Ηλεκτρονικό Σύστημα  και να προχωρήσει άμεσα στην ικανοποίηση όλων των αιτημάτων των συναδέλφων.
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Φασφαλής Νίκος
»

* Ο Νίκος Φασφαλής είναι πρώην αιρετός ΚΥΣΠΕ με τη παράταξη της Δημοκρατική Συνεργασία Εκπαιδευτικών Π.Ε. (ΔΗ.ΣΥ.)

Share.

Comments are closed.