Καλημέρα με πρόσωπα και γεγονότα της Μεσσηνίας – Σαν σήμερα… 14 Ιουλίου 1845. Ο Δήμαρχος Βουφράδας καταγγέλλει ιερείς της περιοχής του

0

Επιμέλεια: Τάσος Αποστολόπουλος
Σαν σήμερα, στις 14 Ιουλίου 1845, ο εκτελών χρέη δημάρχου στο δήμο Βουφράδας Παναγιώτης Ρένεσης καταγγέλλει στον Αρχιερατικό Τοποτηρητή Μεσσηνίας τους ιερείς: παπα-Γεώργιο Πολυζωόπουλο από την ενορία του χωρίου Βλαχόπουλου, παπα-Γεώργιο Καμπασιώτη από την ενορία Πελεκανάδας, παπα-Θανάση από την ενορία  Πελεκανάδας, παπα-Ευγένιο από την ενορία Φιλιππάκι,-παπα Κων/νος Σακελλάριο από την ενορία Γαμβριά, παπα-Ευθύμιο Γαϊτζή από την ενορία Σαμπρικίου ότι δεν του στέλνουν όπως είχαν υποχρέωση τους πίνακες γεννήσεων, βαπτίσεων και αποβιώσεων προς ενημέρωση του δήμου.

Μάλιστα, ο εκτελών χρέη δημάρχου Βουφράδας στο έγγραφό του αναφέρει ότι μόνο ο παπα-Αθανάσιος Καρλής από το χωριό Σουληνάρι ήταν συνεπείς στις υποχρεώσεις του.
Η διαμαρτυρίας έχει ως εξής: «Συνεπεία του υπ΄ αριθ. 267 της 14 Ιουλίου έ.έ. εγγράφου σας σας σημειούμεν παραπόδας της παρούσης του εντός και εκτός Δήμου μας διαμένοντας ιερείς δια να ενεργήσετε ό,τι εκ των καθηκόντων σας, σας προσθέτουμεν δε προς γνώσιν σας ότι μόνον ο εκ του χωρίου Σουληνάρι της περιφερείας μας παπά Αθανάσιος Καρλής μας διεύθυνεν τους πίνακας των γεννήσεων, γάμων και αποβιώσεων των ενοριτών του.
Παπα-Γεωργ. Πολυζωόπουλος εκ της ενορίας του χωρίου Βλαχόπουλου.
Παπα Γεώρ. Καμπασιώτης εκ της ενορίας Πελεκανάδας
Παπα Θανάσης εκ της ενορ. Πελεκανάδας
Παπα Ευγένιος εκ της ενορ. Φιλιππάκι
Παπα Κων/νος Σακελλάριος εκ της ενορ. Γαμβριά
Παπα Ευθύμιος Γαϊτζής εκ της ενορίας Σαμπρικίου
Παπα Παναγιώτης εκ της ενορίας Τσιφλίκι»

Share.

Comments are closed.