Κορονοϊός σε κατασκηνώσεις: Τουλάχιστον 14 παιδιά θετικά στη Χαλκιδική – Πάνω από 30 στην Κρήτη

0

Συναγερμός έχει σημάνει, μετά την Κρήτη, τώρα και σε κατασκήνωση στη Χαλκιδική έπειτα από τον εντοπισμό θετικών κρουσμάτων κορονοϊού.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του GRTimes.gr, στην κατασκήνωση που βρίσκεται στη Σιθωνία που φιλοξενεί εκατοντάδες παιδιά από τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική και άλλες περιοχές της χώρας, εντοπίστηκαν τουλάχιστον 14 κρούσματα, σε παιδιά ηλικίας από 13 έως 17 ετών, ενώ ξεκίνησε άμεσα και η διαδικασία της ιχνηλάτησης. Θετικά στον ιό βρέθηκαν ύστερα από τεστ τρία παιδιά από τη Λάρισα, ένα από τον Βόλο και τα υπόλοιπα από άλλες περιοχές, ενώ τα περισσότερα είχαν συμπτώματα.
Λόγω των κρουσμάτων έχουν εκκενωθεί μέχρι στιγμής έξι σπιτάκια – σκηνές, τα οποία φιλοξενούσαν 13 άτομα και σύμφωνα με το GRTimes οι γονείς που ενημερώθηκαν ότι τα παιδιά τους είναι θετικά στον ιό έσπευσαν να τα παραλάβουν.

Τι λένε οι υπεύθυνοι – Ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ
Σε επικοινωνία που είχε το GRTimes.gr με την κατασκήνωση που βρίσκεται στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, οι υπεύθυνοι ξεκαθάρισαν ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα, έχουν ενημερωθεί ο ΕΟΔΥ και η Πολιτική Προστασία. Επίσης, διαβεβαίωσαν πως τα μέτρα που τηρούνται κατά της διασποράς του ιού είναι από την πρώτη στιγμή αυστηρά.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, μετά τον εντοπισμό των κρουσμάτων στη μεγάλη παιδική κατασκήνωση της Χαλκιδικής -που είναι η δεύτερη στην χώρα στην οποία μέσα σε λίγες ώρες εντοπίζονται θετικά κρούσματα κορονοϊού- εξετάζεται το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν στοχευμένες δράσεις από κλιμάκια του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας σε όλες τις μεγάλες κατασκηνώσεις της χώρας.

Πάνω από 30 κρούσματα κορονοϊού σε παιδική κατασκήνωση της Κρήτης η οποία κλείνει προσωρινά
Την ίδια στιγμή, περισσότερα από 30 κρούσματα κορονοϊού έχουν εντοπιστεί σε παιδική κατασκήνωση στην Κρήτη, την ώρα που οι καταγγελίες γονέων ρίχνουν ευθύνες στους ιθύνοντες της κατασκήνωσης, ότι “έκρυβαν” αρχικά τα κρούσματα.

Όπως έγινε γνωστό, η κατασκήνωση κλείνει προσωρινά. Θα ανοίξει ξανά στις 15 Ιουλίου και τα παιδιά θα γίνονται δεκτά μόνο με rapid test, ενώ δεν θα γίνονται δεκτές επισκέψεις, σε μία προσπάθεια να αποφευχθεί μία επανάληψη της ξαφνικής εξάπλωσης του ιού.
Σύμφωνα με το zarpanews.gr, οι καταγγελίες έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας και μετά το χθεσινό ρεπορτάζ του, πολλοί ήταν οι γονείς που θορυβήθηκαν, πήραν τα παιδιά τους από την κατασκήνωση και τα υπέβαλαν σε τεστ κορονοϊού, είτε self, είτε rapid, είτε μοριακό PCR. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τα θετικά αποτελέσματα στα πρώτα τεστ που έγιναν είναι πάνω από 30, με τον φόβο τα συνολικά κρούσματα να είναι πολύ περισσότερα, αφού η κατασκήνωση φιλοξενεί εκατοντάδες παιδιά!
Μάλιστα, τα κρούσματα δεν περιορίζονται μόνο στα Χανιά, αλλά και σε άλλες περιοχές του νομού, όπως την Παλαιόχωρα, όπου τέσσερα παιδιά προερχόμενα από την κατασκήνωση βρέθηκαν θετικά.
Αυτό που έχει εξοργίσει τους περισσότερους γονείς, όπως λένε στο zarpanews.gr, είναι οι χειρισμοί της κατασκήνωσης, αφού μπορεί το θέμα να είδε το φως της δημοσιότητας χθες, όμως νέα καταγγελία από μητέρα αναφέρει ότι πήρε το παιδί της με πυρετό από την κατασκήνωση την Τετάρτη, έκανε τεστ που βγήκαν θετικά και ενημέρωσε για το γεγονός τους υπεύθυνους. Μάλιστα, η μητέρα έχει κολλήσει και η ίδια, πλέον, και είναι υποχρεωμένη να παραμείνει σε καραντίνα δύο εβδομάδων στο σπίτι της.
Ακόμα μεγαλύτερη αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι οι ιθύνοντες της κατασκήνωσης φέρονται να γνωρίζουν για την ύπαρξη κρουσμάτων κορονοϊού στον χώρο τους ήδη από την Δευτέρα! Παρ’ όλα αυτά, όχι μόνο δεν ενημέρωσαν κανέναν από τους γονείς για το γεγονός, αλλά επέμεναν να διαψεύδουν τις “φήμες” σε ερωτήσεις που τους γίνονταν από γονείς.
Το πρωί του Σαββάτου κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρεθεί στην κατασκήνωση για ελέγχους.

Share.

Comments are closed.