Νίκος Φασφαλής*: Να ανοίξει το σύστημα για αποσπάσεις Β’ φάσης ΤΏΡΑ!

0

Ανακοίνωση για την επόμενη συνεδρίαση του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Κ.Υ.Σ.Π.Ε) εξέδωσε ο πρώην αιρετός Νίκος Φασφαλής, με την οποία ζητά να ανοίξει άμεσα το ηλεκτρονικό σύστημα για κατάθεση αιτήσεων απόσπασης Β’ φάσης γιατί «κάποιοι να στέλνουν αιτήσεις χειρόγραφα ή με “άλλους τρόπους”»  δεδομένου ότι «Οι διαδικασίες αυτές είναι απαράδεκτες  και μας οδηγούν σε  εποχές πελατειακού κράτους δίχως τις αρχές της Διαφάνειας και της Ισονομίας που διασφάλιζε και η παρουσία των Αιρετών του Κλάδου!»

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Φασφαλή
«Ενόψει της επόμενης  συνεδρίασης του “ΚΥΣΠΕ των διορισμένων” θεωρώ αναγκαίο  να ανοίξει το σύστημα για την υποβολή αιτήσεων των  συναδέλφων εκπαιδευτικών που δεν ικανοποιήθηκαν στην Ά φάση αποσπάσεων και όλων όσων που εκ των υστέρων παρουσιάστηκαν οι λόγοι που επιβάλλουν την απόσπασή τους. 
Είναι γεγονός ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών με σοβαρά προβλήματα υγείας, οικογενειακά αλλά και άλλα ζητήματα που έχουν προκύψει μέσα στο διάστημα αυτό, που πρέπει να αποσπαστεί.
Δεν πρέπει ακόμη να λησμονεί κανείς ότι οι εκπαιδευτικοί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις εσχατιές της πατρίδας μας και  παραμένουν εγκλωβισμένοι για πολλά χρόνια σ’ αυτές τις περιοχές μακριά από το τόπο κατοικίας τους και  μακριά από τις οικογένειες τους.
Οικονομικοί λόγοι, ακόμη, επιβάλλουν τις αποσπάσεις αφού και οι εκπαιδευτικοί είναι κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας και βιώνουν τις πρωτόγνωρες  δυσκολίες της εποχής.
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου πέρα του ότι συνεχίζει να “λειτουργεί” τα Συμβούλια με δοτούς κομματικούς φίλους της,  δείχνει και αδιαφορία για όλα τα παραπάνω αφού κατά την προσφιλή της τακτική  δε δίνει μέσω του  ηλεκτρονικού συστήματος το δικαίωμα υποβολής νέων αιτήσεων απόσπασης  με αποτέλεσμα κάποιοι να στέλνουν αιτήσεις χειρόγραφα ή με “άλλους τρόπους”.
Οι διαδικασίες αυτές είναι απαράδεκτες  και μας οδηγούν σε  εποχές πελατειακού κράτους δίχως τις αρχές της Διαφάνειας και της Ισονομίας που διασφάλιζε και η παρουσία των Αιρετών του Κλάδου!
Για όλους αυτούς τους λόγους καλώ την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να σταματήσει επιτέλους αυτή την τακτική,  να ανοίξει το Ηλεκτρονικό Σύστημα και για την υποβολή νέων αιτήσεων απόσπασης όχι χειρόγραφα αλλά μέσω αυτού και μόνο, και να προχωρήσει άμεσα στην ικανοποίηση όλων των αιτημάτων των συναδέλφων!
»

* Ο Νίκος Φασφαλής είναι πρώην αιρετός ΚΥΣΠΕ με τη παράταξη της Δημοκρατική Συνεργασία Εκπαιδευτικών Π.Ε. (ΔΗ.ΣΥ.)

Share.

Comments are closed.